Meglepően nagy mértékben inflált a dollár

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A vártnál nagyobb mértékben emelkedtek a fogyasztói árak júliusban az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics szerdai jelentése alapján. A havi maginfláció közel harminc éve a legmagasabb lett.

A fogyasztói árindex szezonális kiigazítással 0,6 százalékkal emelkedett júliusban az előző havihoz képest, amikor szintén 0,6 százalékos volt az árindex emelkedése. Elemzők 0,3 százalékos havi emelkedést várták júliusra. Éves bázison 1,0 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak júliusban a júniusi 0,6 százalékos éves áremelkedés után. Elemzők alacsonyabb, 0,8 százalékos inflációt vártak júliusra. A májusi infláció 0,1 százalék volt, ami négy és fél éves mélypontot jelentett.

Havi bázison a fogyasztói árak élelmiszer- és energiaárak nélkül 0,6 százalékkal, 1991 januárja óta a legnagyobb mértékben emelkedtek júliusban a júniusi 0,2 százalék után. Júliusra szintén 0,2 százalékos emelkedést várt a piac. Élelmiszer- és energiaárak nélkül az éves áremelkedés (maginfláció) 1,6 százalék volt júliusban a júniusi 1,2 százalék után. Elemzők 1,1 százalékos júliusi maginflációval számoltak. https://www.bls.gov/news.release/cpi.nr0.html

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Befektetési alapok: az elmúlt hét nap népszerű alapjai

A sorrend az elmúlt hét összesített forgalmai alapján készült.

Befektetési alapok: az elmúlt hét nap nyertesei és vesztesei

A sorrend az elmúlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Milliárdos befektetést kapott a magyar 3D nyomtatógyártó

A CraftUnique-ot a befektetésen kívül szakmai tudással támogatják.

Ezt olvasta már?

Csökkent az USA gazdasági aktivitása »