Megnyílt az ország első bank nélküli bankfiókja

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Ma a megnyílt Magyarország első bankfüggetlen pénzügyi szolgáltatói fiókja, melyben Európában elsőként, egy BitCoin ATM készülék is elérhetővé válik mindenki számára.

Újít a VirPAY

Ugyanazon épületben, amelyben Mosonmagyaróvár első bankfiókját 1972. december 18-án megnyitotta az Országos Takarékpénztár, ma megnyitotta kapuit a VirPAY Pénzügyi Pont, a VirPAY Pénzforgalmi Szolgáltató Kft. első fiókja. A mosonmagyaróvári cég úttörőként kihasználva a törvényeink által már 2013 óta biztosított lehetőséget, miszerint nemcsak hitelintézetek (kereskedelmi bankok), hanem úgynevezett pénzforgalmi szolgáltatók is vezethetnek bankszámlákat, elsőként nyitott olyan fiókot, ahol személyes ügyintézést biztosít. 

A VirPAY elsődlegesen egy netbank, mely a www.virpay.eu oldalon keresztül szolgálja ki ügyfeleit, de úgy vélik a tulajdonosok, hogy pénzügyeink során, összetettebb, érzékenyebb ügyekben még mai digitális világunkban is hatékonyabb lehet személyesen egyeztetni és megtalálni a megoldást.

A szombaton is nyitva tartó VirPAY Pénzügyi Pont (a készpénz be- és kifizetést lehetővé tevő pénztárak mellett) éjjel-nappal nyitva tartó ATM-mel is áll az ügyfelek rendelkezésére, sőt, Európában elsőként, egy BitCoin ATM is elérhető kripto-valuták adásvételére. Utóbbit az e területen Magyarországon piacvezető Shinrai csapata üzemelteti, és a MrCoin kripto-váltó szolgáltatását teszi elérhetővé.

Miben más?

„A VirPAY számlavezetési funkciók tekintetében ugyanazt kínálja, mint a bankok, csak racionálisabban, rugalmasabban, emberközelibben” – mondta Vizi Tamás, ügyvezető.

„Ugyanúgy a GIRO és a SWIFT tagja vagyunk, ugyanúgy a minket auditáló Magyar Nemzeti Banknál tartjuk ügyfeleink pénzét, mint a nagybankok. A népszerű banki szolgáltatások közül mindenre van megoldásunk, vagy saját jogon, vagy egy szerződött partnerünk révén, például így tudunk majd MasterCard bankkártyákat adni ügyfeleinknek és így nyújtjuk havi díj nélküli, 1 százalék jutalékkal működő bankkártya-elfogadó terminál (POS, VPOS) szolgáltatásunkat is. Betétgyűjtéssel, hitelezéssel, bankgaranciákkal viszont nem foglalkozunk.”

„És hogy miben vagyunk mások, mint a nagybankok? Elérhetőek vagyunk, tulajdonosi szinten is, rugalmasan és megoldásorientáltan üzletelünk, és akár 24 órán belül hozunk döntéseket. Úgy véljük, mai egyre rohanóbb világunkban utóbbiak értéke igencsak megemelkedett és fontos szemponttá vált bank-választás esetén is…”  - foglalta össze.

Hirdetés
Brexit

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

A brit kormány "korlátozott ideig" még tartaná magát az Európai Unió...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Hirdetés
Befektetés

Félmilliárd dollárt fektet a Google a kínai JD.com-ba

A Google 550 millió dollárt fektet be Kína második legnagyobb online...

Turbulenciákat okoz a protekcionizmus

A külföldre irányuló befektetések a múlt évben 23 százalékkal estek.

Jövő év végén jöhet recesszió

Az idén nem várható gazdasági összeomlás, és amiatt sem kell aggódni, hogy az...

Ezt olvasta már?

Kimondták: a Bitcoin és az Ethereum nem számít értékpapírnak »

ALTEO 695 (2,21 ) ALTERA 800 (0,63 ) APPENINN 597 (-1,32 ) EMASZ 25000 (-1,57 ) ENEFI 200 (4,17 ) ESTMEDIA 124 (2,48 ) FUTURAQUA 57 (3,27 ) GSPARK 3430 (0,88 ) MASTERPLAST 635 (0,79 ) MOL 2660 (2,07 ) MTELEKOM 411 (-0,72 ) NORDTELEKOM 44 (0,69 ) OPUS 699 (-0,57 ) OTP 9910 (0,61 ) RABA 1385 (1,47 ) RICHTER 5270 (1,05 )