Milyen táborba menjen a gyerek? Segítünk dönteni

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Alig néhány hét és itt a nyár, ez pedig a kisebb gyerkőcöket nevelő szülőnek egyet jelent azzal is, hogy gondoskodniuk kell a két és fél hónapos vakáció alatti gyerekprogramokról. A K&H Biztosító utánajárt, milyen táborlehetőségek akadnak az idei nyárra.

Mi érdekli a gyereket?

Evidenciának tűnhet, sok szülő mégis beleesik abba a hibába, hogy nem gondolja át, mi az, ami tényleg érdekli a gyereket. Pedig abból, ha olyan tábort találunk a kicsinek, amelyre már első hallásra is finoman húzza a száját, kevés jó sülhet ki.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Szerencsés esetben persze meg vannak az egyértelmű szenvedélyei, hobbijai csemeténknek, de sokszor szükség lehet némi plusz “kutatómunkára” is.

Sportosoknak

Gyermekünknek lételeme a mozgás? Akár labda-, vízi- vagy küzdősportokban tűnik tehetségesnek, széles palettából választhatunk.

A „vizes” táborok esetén a sportág hozza magával a helyszínt is: az evezés, kenu, szörf jellemzően a Duna, a vitorlázás pedig a Balaton sajátja. Az ilyen táborok egész nyáron zajlanak heti turnusokban.

A labdajátékok, így például a foci vagy a kosárlabda nyári táborait elsősorban sportegyesületek szokták szervezni. A lehetőségekről, időpontokról és a költségekről közvetlenül náluk lehet érdeklődni.

Mindezek mellett népszerűek manapság a különböző küzdősport hetek, illetve a lovas táborok is, amelyeknek jellemzően július a fő szezonja.

Kreatív táborok

Szintén rengeteg lehetőség adódik akkor, ha művészi hajlamú a kicsi. Sok mindent találhatunk az általános fotózási, filmezési alapokat megadó programoktól egészen a jobb agyféltekés rajzolásig.

Külön előnyük, hogy a sport tematikájúakkal ellentétben nem időjárás függők, így nem kell attól tartani, hogy egy esetleges esős nyári hidegfront keresztül húzza a számításokat.

Ismeretterjesztő táborok

A tudásbővítő, készségfejlesztő táborok mindig is népszerűek voltak, az egyre szofisztikáltabb és játékosabb tanulási formák pedig az élmény mellett a hatékonyságot is növelik.

Na, persze ez nem azt jelenti, hogy az iskola végét követően jó ötlet volna rögtön egy másik iskolába elküldeni a gyereket a pihenés helyett!

Relaxáljon, fújja ki magát egy kicsit, aztán a nyár közepén már jobban bírhat egy angol nyelvi, programozó vagy akár egy ökotábort.

Az egzotikumok

Megeshet viszont, hogy különleges, formabontó táborba szeretnénk elküldeni a gyereket, ahol teljesen új élmények érhetik. A Táborfigyelő.hu gyűjtésében számtalan ilyet találunk: a robotika, retorika, madármentés vagy varázslás témájú táborok, vagy éppen a Fővárosi Állatkert gyerektábora is különleges élmény lehet.

Ha pedig a tökéletes nyári tábor azonban külföldön lesz, ne felejtsünk el utasbiztosítást kötni gyermekünknek a nagy kaland előtt!

Kirándul az osztály, de mi a helyzet a pénzzel?
Itt az osztálykirándulások időszaka, a kisebbek egy, a nagyobbak akár 2-3 napos kirándulásokra indulnak a legnépszerűbb helyszínekre. A gyerekek élvezik az önállóságot, hogy kapnak egy kis költőpénzt, amit maguk oszthatnak be. A szülőknek ekkor érdemes az új, mindennapi pénzügyi élethelyzetekre is felkészíteni a pénzhez jutó gyereket.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Jó hír, jöhetnek a szuper emeletes vonatok

Javulnak az utazási körülmények néhány Budapestről induló vasútvonalon.

Megvan az Irinyi I. Kockázati Tőkealap első tranzakciója

Repülőtéri tűzoltó képző központba fektet elsőként a Széchenyi...

Egyre nő az érdeklődés az aranybefektetés iránt

Az arany olyan tradicionális befektetési eszköz, aminek jó inflációtűrő...