Multimilliomosok Horvátországban

| forrás:
mtieco
| olvasási idő: kb. 1 perc

Horvátországban 260 olyan multimilliomos él, akinek vagyona egyenként meghaladja a 30 millió amerikai dollárt - közölték horvát lapok a Wealth-X felmérése nyomán.

Habár Horvátországot is évek óta sújtja a gazdasági válság, a Wealth-X által lajstromba vett szupergazdagok között 260 horvát is szerepel. Az arab olajkirályoknál is gazdagabb horvátok összesen több mint 30 milliárd amerikai dollárt érő részvénnyel, ingatlannal, műtárggyal rendelkeznek. A felmérésben vizsgált 45 európai ország közül 260 multimilliomosával Horvátország a 23. helyen végzett, maga mögé utasítva a többi egykori jugoszláv tagállamot: Szerbiában 90, a "gazdag" Szlovéniában pedig csak 70 szupergazdag él - írta a Vecernji list.

Európában a legtöbb gazdag Németországban van, szám szerint 15 770. A második helyen Nagy-Britannia végzett 10 515 milliomossal, a harmadik Svájc, ahol 5595 dúsgazdag él.

A "World Ultra Wealth Report 2012-2013" listára csak olyan milliomos kerülhet fel, akiknek vagyona meghaladja a 30 millió amerikai dollárt. A gazdagok számát tekintve Horvátország még az olyan olajóriásokat is megelőzte, mint Irak (215 multimilliomos), vagy Líbia (60). A világ leggazdagabb embereinek lajstromán 187 380 dúsgazdag szerepel. Vagyonuk együttesen megközelíti a 25 775 milliárd dollárt.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Figyelj oda a pénzedre! - Segíthet a lista, melyik alapot válaszd

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Megcsappanó befektetési kedvvel számolnak Európában

Azonban felértékelődik az európai gyártókapacitás.

Egyre többen fektetik be pénzüket

Nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon májusban.

Ezt olvasta már?

Egyre többen fektetik be pénzüket »