Nem igazán egyszerű a nagyok ölelkezése

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Deutsche Bank igazgatótanácsa jóváhagyta, hogy kezdődjenek előzetes tárgyalások az összeolvadásról a rivális Commerzbankkal.

Erről először a Welt am Sonntag című német lap számolt be, majd ezt egy forrás megerősítette a Reuters hírügynökségnek. Úgy tudni, hogy a közel két hete született felhatalmazás óta az első szűk körű kapcsolatfelvétel már meg is történt a két bank szakértői között, de a Reutersnak erről nyilatkozó forrás rámutatott arra, hogy a tárgyalások még nagyon a kezdeti stádiumban vannak. A Deutsche Bank és a Commerzbank szóvivői nem kívánták kommentálni az értesülést.

A két bank egyesülésének ötlete nem újkeletű. A Deutsche Bank 2016-ban már folytatott egyeztetést a Commerzbankkal az egyesülésről. Akkor azonban úgy döntöttek, hogy először mindenki a maga háza táján befejezi a már zajló szerkezetátalakítást és csak azután térnek vissza a kérdésre. Az utóbbi hónapokban azonban ismét felerősödtek az egyesüléssel kapcsolatos várakozások, különösen azután, hogy Olaf Scholz német pénzügyminiszter azt mondta, hogy nem utasítaná el a két pénzintézet összeolvadását. "Jó hátszelet" biztosít a tervezett egyesülésnek az is, hogy egy jól értesült forrás szerint a Cerberus Capital Management amerikai befektetési alap, amelynek mindkét német bankban jelentős részesedése van, kész beleegyezni az összeolvadásba. A német kormánynak jelenleg még 15 százaléknyi részesedése van a Commerzbankban, amely komoly támogatást kapott az államtól a pénzügyi válság idején.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Ezért nélkülözhetetlenek a német kapcsolatok

A német befektetők a legmodernebb gyárakat hozzák Magyarországra.

Tizenegy millió dollárbefektetés a Commsignia cégnél

A Commsignia 11 millió dollárbefektetést kapott.

Európa a befektetések központja

Egyre vonzóbb a külföldi befektetők szemében Közép-Kelet-Európa.

Ezt olvasta már?

Már nem kell rettegni a DB-től »