-->

Nem változott az alapkamat - gyengült a forint

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kissé gyengült, így a délelőtt folyamán kialakult szintre tért vissza a forint árfolyama kedden, a MNB monetáris politikai döntésének bejelentését követően.

Az eurót a bejelentés után negyed órával 362 forinton jegyezték, nagyjából a délelőtt folyamán kialakult szinten. Közvetlenül a kamatdöntést megelőzően az euró jegyzése 360,60 forinton állt. A forint csekély erősödéssel kezdte a keddi kereskedést, euró jegyzése 362,40 forint volt röviddel hét óra előtt a hétfő esti 362,81 forint után. Nap közben a jegyzés 363,71 forintig ment fel, majd 362 környékén stabilizálódott.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa keddi kamatdöntő ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott a monetáris politikai kondíciókon. Az alapkamat 0,60 százalékon maradt és a kamatfolyosó sem változott. Az előző, augusztusi kamatdöntő ülés is érintetlenül hagyta a monetáris kondíciókat.

A júliusi és a júniusi üléseken viszont 15-15 bázisponttal csökkentette a monetáris tanács az alapkamatot, amely ezt megelőzően 2016. május 25. óta állt 0,90 százalékon. Hétfőn a forint a feltörekvő piaci árfolyameséssel párhuzamosan nagyot gyengült a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon az újabb járványvédelmi korlátozások esetleges európai bevezetése miatt.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Befektetési alapok: a múlt hét kiugró vásárlásai és eladásai

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Hatalmas összeget fektet be az Aldi

Az Aldi 1,7 milliárd dollárt fektet be Nagy-Britanniában két év alatt.

Befektetési alapok: a hét vesztesei és nyertesei

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Ezt olvasta már?

Nem változott az ukrán jegybanki alapkamat »