Nincs még vége a balatoni szezonnak

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az őszi Balatonra már nem csak a magyarok, de a külföldiek is kíváncsiak. Őket is várják az idén hatodik alkalommal megrendezendő Nyitott Balaton programsorozatra. Az akcióban a regionális TDM-szövetséghez tartozó mind a 17 település részt vesz. Ez lefedi az egész Balatont, mindkét parton érezhetően felpezsdülhet az élet ősszel is.

Ingyenes programok is lesznek

Az akció egyik célja, megmutatni, hogy a balatoni régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem ősszel is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni. Az őszi akció középpontjában a balatoni borok, ételek és az aktív programok állnak.

A akcióban több mint száz vendéglátóegység, borospince és szállásadó programja is megjelent. Ezek nagyobb részben ingyenes programot kínálnak, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot a célcsoport körében. A Magyar Turisztikai Ügynökség regionális irodája ezért is támogatja az akciót – nyilatkozta a helyi sajtónak Varga-Dani Barbara, a balatoni iroda vezetője.

Várják a bringásokat

Az őszi Balaton programkínálatában számos kerékpártúra szerepel. Az akció keretében fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy a kerékpáros turizmusnak jelentős gazdaságélénkítő szerepe van a fenntartható közlekedés népszerűsítésében, a vidékfejlesztésben és az aktív szabadidő eltöltésén keresztül az egészséges életmód terjesztésében - mondta Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke.

A Balatonnál a biciklis turizmus az egyetlen olyan turisztikai ágazat, amely a válság idején is dinamikusan növekedett. Azóta számos kiszolgáló infrastruktúra fejlesztése valósult meg, amely újabb turistákat hozhat a Balatonra. A kerékpározás népszerűsítése érdekében, komoly online fejlesztések is zajlottak az elmúlt időben.

Jó példa erre a Balatoni kerékpárutakat bemutató www.balatonbike.hu webapplikáció, amelynek segítségével mintegy 2000 km kerékpárutat dolgozott fel a Balatoni Regionális TDM szövetség 41 különböző túrába csoportosítva, oly módon, hogy minden célcsoport megtalálhassa a számára legmegfelelőbb útvonalat

Ne csak nyáron legyen vonzó

A kerékpározás mellett, a kulináris élvezeteken lesz a hangsúly októberben. A balatoni turizmus több szempontból is alapvető változáson megy keresztül - mondta korábban egy sajtóinterjúban Hoffmann Henrik, a Balatoni Regionális TDM Szövetség elnöke.

Az egyik változás, hogy nő a belföldi turisták súlya. Bár - a közhiedelemmel ellentétben - a magyarok nem költenek sokkal kevesebbet a tartózkodásuk alatt, mint a külföldiek, a helyi turisztikai stratégia egyik eleme, hogy a külföldiek számára is vonzóbbá tegyék a tavat.

Hoffmann szerint bőven van tartalék a Balatonban, hogy a szálláshelyek több turistát vonzzanak. A cél emellett nem az, hogy kitolják a nyári főszezont, hanem hogy legyen egy önálló tavaszi és őszi szezon, saját gasztronómiai és kulturális kínálattal.

A teljes programkínálatot a www.nyitottbalaton.hu oldalon találhatja.

Télen még semmi nem történik a Balatonnál?

Az ősz mellett, már a téli akciókra is koncentrálnak a Balatonnál. Jó példa erre Füred kapitány és a Szuperhősök karácsonya elnevezésű karitatív akció, amely tavaly több turistát is vonzott az egyébként meglehetősen „kihalt” téli Balatonra. Az akció szervezői elmondták: indén is szeretnék megszervezni a programot. A napokban kezdik meg a tárgyalásokat a balatonfüredi önkormányzat kulturális főosztályával arról, hogyan tudnák integrálni a gyerekeknek szóló karitatív programot a füredi, adventi kínálatba.

Éskovács Péter, az akció kreatív igazgatója elmondta: a tavalyi akció olyan sokat szerepelt a médiában, hogy több multinacionális vállalat is támogatni kívánja az eseményt. Ugyanakkor a támogatói ígéreteket meglehetősen óvatosan kezelik, mert van olyan szponzor, amely a tavalyi szerződés ellenértékét sem fizette ki. Igy az újabb támogatói szándékok ellenére, még mindig veszélyben van az idei akció megszervezése.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Támadnak a jogosulatlan befektetési szolgáltatók

Karantén idején támadnak az online jogosulatlan befektetési szolgáltatók.

Tisztességtelenül működött az eBrókerház, büntet az MNB

Hiányosságok történtek a kockázatkezelésnél és az ügyféltájékoztatásnál.

Kevesebb külföldi beruházás áramlik Kínába

Csökkentek a Kínába áramló külföldi tőkebefektetések az első negyedévben.

Ezt olvasta már?

Szárnyalhat idén a belföldi turizmus »