-->

Alaposan megugrott a K&H eredménye

| forrás:
K&H
| olvasási idő: kb. 2 perc

A K&H Bank 13,6 milliárd forint adózás utáni eredménnyel zárta 2018 harmadik negyedévét, ami éves összehasonlításban 40%-os emelkedést jelent.

Az ingatlan- és pénzügyi eszköz értékesítési tranzakciókból származó 4,2 milliárd forintnyi rendkívüli bevétel nélkül az adózás utáni eredmény 40,9 milliárd forintot tett ki, ami éves összehasonlításban 27%-os növekedésnek felel meg. A nyereség növekedése elsősorban a magasabb üzleti volumeneknek, a magasabb ügyfélszámnak és a kedvező hitelezési költségeknek köszönhető. A K&H vállalati hitelállományát 17%-kal, lakossági hitelportfólióját pedig 4%-kal növelte, mely mindkét esetben a piacinál magasabb szintű bővülés. A K&H Biztosító 2018 első 9 hónapjában 3,2 milliárd forint nettó eredményt ért el, ami egyszeri tételek nélkül 20%- os növekedést jelent 2017 azonos időszakához képest.

„A K&H vállalati hitelállományát 17%-kal, lakossági hitelportfólióját pedig 4%-kal növelte, mely mindkét esetben a piacinál magasabb szintű bővülés.  2018 szeptember végéig az új hitelkihelyezések értéke elérte a 372 milliárd forintot. Hitel/betét mutatónk a hitelezési aktivitás növekedésének köszönhetően 2,8 százalékponttal, 65%-ra emelkedett az elmúlt 12 hónapban. 2018 első 9 hónapjában bevételünk 12%-kal növekedett az előző év azonos időszakához képest, a nettó kamatbevétel 3,4%-os, valamint a díjbevétel 12,6%-os emelkedésének köszönhetően.” – mondta Gombás Attila, a K&H Csoport pénzügyi vezetője. 

Nik Vincke, a K&H Biztosító vezérigazgatója így fogalmazott: „Nyereségünk 2018 első kilenc hónapjában egyszeri tételek nélkül 20%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, és elérte a 3,2 milliárd forintot. A nem életbiztosításokból származó díjbevételünk a kötelező gépjármű felelősségbiztosításnak köszönhetően 28,2 milliárd forint volt, ami 12%-os bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az életbiztosítási üzletág jelentős üzleti teljesítményt nyújtott, és a tisztán kockázati termékek esetében 17%-os növekedést ért el az előző év azonos időszakához képest.”

„Üzleti tevékenységeink közül négy területet emelnék ki:

  • a szeptemberben indult K&H rendszeres befektetési programunkat, mely jelentősen túlteljesítette előzetes várakozásainkat, hiszen mindössze két hónap alatt több mint ötezer ügyfél vette igénybe a szolgáltatást.
  • a digitalizáció területét, hiszen az előző év azonos időszakához képest 84%-kal több ügyfelünk veszi igénybe mobilbanki szolgáltatásainkat, és minden hetedik ügyfelünk rendelkezik biometrikus profillal, illetve biometrikusan ír alá, mely 2018 első félévéhez képest 66%-os emelkedés. Ez újabb előrelépést jelent abba az irányba, hogy a banki tranzakciók teljes mértékben papírmentessé válhassanak.
  • ugyancsak büszkeség a Start it @K&H inkubátorprogram, amelyben jelenleg 22 start-up vesz részt, és ami immáron a magyarországi start-up ökoszisztéma vezető vállalati inkubátoraként tevékenykedik. A K&H ezzel is hozzájárul az innovatív hazai start-up csapatok sikeres vállalkozássá válásához.
  • végül, de nem utolsósorban a kis- és középvállalkozások számára elérhető beruházási hiteligénylési folyamatunkat, melyet 48 órára rövidítettük.

Ezek az innovatív szolgáltatások jól mutatják azon elkötelezettségünket, hogy folyamatosan emeljük ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásaink színvonalát, segítsük őket álmaik megvalósításában és értékeik megvédésében.” – jelentette be David Moucheron, a K&H Csoport vezérigazgatója.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Befektetési alapok: a múlt hét kiugró vásárlásai és eladásai

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Hatalmas összeget fektet be az Aldi

Az Aldi 1,7 milliárd dollárt fektet be Nagy-Britanniában két év alatt.

Befektetési alapok: a hét vesztesei és nyertesei

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Ezt olvasta már?

Jócskán visszavettek a tempóból a kínai vállalatok »