Nyolcan versenyezhetnek tovább az idei PénzSztár címért

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A regionális középdöntők eredménye alapján 7 hazai és 1 határon túli magyar csapat jutott be az immár ötödik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének november 23-i elődöntőjébe. Közülük majd az első négy helyezett mérheti össze a tudását a végső fordulóban, a december 7-i döntőben.

Rengetegen jelentkeztek

A PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyének idei rekordszámú, összesen 1240 négyfős csapata közül a 7 régió és a határon túli magyar lakta területek legjobb 5-5 alakulata vett részt a november 9-én – 8 helyszínen párhuzamosan – megrendezett középdöntőben.

A résztvevőknek változatos témák és feladattípusok során kellett számot adniuk pénzügyi, gazdasági és vállalkozási ismereteikről, rátermettségükről a háromfős szakmai zsűri előtt.

Miben kellett bizonyítniuk?

A fordulóban szerepeltek kvízkérdések, mozaikszavak és tippelős játékok. A csapatoknak egy hallott szövegben kellett felfedezniük a hibákat, egy hivatalos dokumentumban kellett azonosítaniuk a hiányos vagy téves információkat, valamint egy számítást is elvégezniük.

Több olyan feladat is helyet kapott a fordulóban, amely során a versenyzőknek szóban kellett kifejteniük egy témát: összefoglalták egy – a régiójukban, környezetükben tevékenykedő – eredményes vállalkozás vagy vállalkozó sikerének titkát, megadott pénzügyi témákban érveltek, eljátszották, hogy egy szakértőhöz ügyfél érkezik, akinek tájékoztatást adtak a lehetőségeiről, valamint gazdaságtörténeti források alapján tartottak rövid prezentációkat.

Ők jutottak az elődöntőbe

A Dél-Alföld régióból a Fal Utca Rókái (a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanulói) bizonyíthatnak a következő fordulóban. Dél-Dunántúlról a Non Plus Ultra, azaz a Paksi Vak Bottyán Gimnázium csapata jutott tovább. A Mon(k)ey Managers tagjainak tudása is elég volt az elődöntőhöz, ők az Észak-Alföld régióból, pontosabban a Debreceni Fazekas Gimnáziumból jöttek.

Észak-Magyarországról a Gazdmanók, azaz a Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói mehetnek a következő megmérettetésre. Közép-Dunántúlról a Tatabányai Árpád Gimnázium csapata, a Kasszaőrök bizonyíthatnak újra.

A Közép-Magyarország régióból a Tippszmikszzsenik szerepeltek a legjobban, ők a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákjai. Nyugat-Dunántúlról a Mind arany csapat is esélyes a döntőbe jutásra, ők a Zalaeegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumból érkeztek. A határon túlról pedig az Atomcsibék tejlesítettek kiemelkedően, a csapatot a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolatanulói alkotják.

Mi a tét?

Az elődöntő résztvevői közül a legjobb négy csapat mérkőzhet meg egymással a 2017. december 7-én, a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében tartandó országos döntőben.

A győztes csapat minden tagját a Budapest Bank 100 ezer forinttal, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége pedig egy-egy okostelefonnal díjazza, de a versenyzőket további értékes nyeremények is várják.

A szervezők olyan tudásalapú szakmai díjakkal – továbbképzésekkel és tréningekkel – is készülnek a csapatok megjutalmazására, amelyek támogatják a verseny célját.

Hirdetés
Brexit

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

A brit kormány "korlátozott ideig" még tartaná magát az Európai Unió...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Hirdetés
Befektetés

Félmilliárd dollárt fektet a Google a kínai JD.com-ba

A Google 550 millió dollárt fektet be Kína második legnagyobb online...

Turbulenciákat okoz a protekcionizmus

A külföldre irányuló befektetések a múlt évben 23 százalékkal estek.

Jövő év végén jöhet recesszió

Az idén nem várható gazdasági összeomlás, és amiatt sem kell aggódni, hogy az...

Ezt olvasta már?

A nagy cégek is az oktatás új útjait pedzegetik »

ALTEO 695 (2,21 ) ALTERA 800 (0,63 ) APPENINN 597 (-1,32 ) EMASZ 25000 (-1,57 ) ENEFI 200 (4,17 ) ESTMEDIA 124 (2,48 ) FUTURAQUA 57 (3,27 ) GSPARK 3430 (0,88 ) MASTERPLAST 635 (0,79 ) MOL 2660 (2,07 ) MTELEKOM 411 (-0,72 ) NORDTELEKOM 44 (0,69 ) OPUS 699 (-0,57 ) OTP 9910 (0,61 ) RABA 1385 (1,47 ) RICHTER 5270 (1,05 )