Ömillió eurós hitelt kapott a Bolt

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az Európai Beruházási Bank (EBB) 50 millió euró értékű kockázati hitelt nyújtott a Boltnak, az Észtországból 2013-ban indult európai közlekedési platformként működő vállalkozásnak - közölte a vállalat és az EBB közös közleményében pénteken.

A vállalat szolgáltatásai között van az utazásszervezés és étel-házhozszállítás is. A hitelkeret a Bolt által nyújtott szolgáltatások fejlesztését, bővítését, a cég piaci terjeszkedését szolgálja. A finanszírozási megállapodás az Európai Stratégiai Beruházási Alap támogatásával jött létre az Európai Beruházási Terv részeként. A platformot Markus Villig alapította, jelenleg 35 országban 30 millió felhasználóval rendelkezik és 1400 embert foglalkoztat. Magyarországon 2016 augusztusában indították el utazásszervező szolgáltatásukat Budapesten (akkor még Taxify néven), ezt követte Debrecen, ahol 2018 októbere óta érhető el a Bolt alkalmazás. Magyarországon sárga taxikkal, a közlekedési hatóságok által előírt szabályok szerint nyújtanak taxiszolgáltatást az utasoknak.

A Bolt applikációt minősített taxitársaság üzemelteti, amely biztosítja a fuvarszolgáltatási rendszer működését. Az Európai Beruházási Banktól kapott hitel segítségével végrehajtott fejlesztések és az induló új szolgáltatások Budapesten és Debrecenben is elérhetőek lesznek majd - közölte a Bolt az MTI-vel.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Szijjártó: átalakulnak a befektetési erőviszonyok

A világgazdaságban a keleti térség befektetői egyre meghatározóbbak.

200 milliós befektetést kapott a TrustChain

A vállalkozás szolgáltatásai folyamatosan bővülnek.

A PortfoLion 2,4 millió dollárt fektet be

szolgáltatásfejlesztés és nemzetközi növekedés gyorsítása a cél.

Ezt olvasta már?

Megérkezett hazánkba az egyik legnagyobb bank »