Ötven milliárd forint értékű ajánlat

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy és három hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert (devizacsere-tendert) tartott hétfőn, amelyeken 50 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el. A jegybank által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 1987 milliárd forint marad.

A jegybank a honlapján közölte: a meghirdetett mennyiség mindkét futamidőn 78 millió euró (25 milliárd forint) volt. A bankok az egy hónapos lejáraton 491 millió euró (156 milliárd forint), a három hónaposon pedig 470 millió euró (150 milliárd forint) értékben nyújtottak be ajánlatokat. Az MNB mindkét lejáraton 25 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. Az egy és három hónapos swaptenderen 7, illetve 5 bank vett részt.

A szerdai lejáratot és a tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás január 23-án 1987 milliárd forint marad. Ebből az egy hónapos eredeti futamidejű állomány 99,7 milliárd forintot, a három hónapos eredeti futamidejű állomány 223,9 milliárd forintot, a hat hónapos eredeti futamidejű állomány 722,7 milliárd forintot, a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 940,7 milliárd forintot tesz ki.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Tizenegy millió dollárbefektetés a Commsignia cégnél

A Commsignia 11 millió dollárbefektetést kapott.

Európa a befektetések központja

Egyre vonzóbb a külföldi befektetők szemében Közép-Kelet-Európa.

Kanadából és Svájcból érkezett a legtöbb befektetés

EU: tavaly már nem az USA-ból érkezett a legtöbb befektetés.

Ezt olvasta már?

Az MNB új alkalmazása megmutatja, hitelképesek vagyunk-e »