Pontosították az ingyenes készpénzfelvétel szabályait

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Támogatta az Országgyűlés gazdasági bizottsága a pénzügyi rezsicsökkentést módosító törvényjavaslathoz beadott költségvetési bizottsági módosító indítványt, és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elektronikus hírközléssel összefüggő 2012. évi tevékenységéről szóló beszámoló általános vitáját is hétfői ülésén, Budapesten.

A pénzügyi rezsicsökkentést módosító törvényjavaslathoz négypontos javaslatcsomagot készített a gazdasági és informatikai bizottság, ebben többek között pontosítják, hogy az ingyenes készpénzfelvétel csak magyarországi ATM-ből lehetséges, és csak egy fizetési számla vehető igénybe erre a célra.

A bank ügyfele december 1. és 2014. január 20. között nyilatkozhat arról, hogy igényli, és melyik számlája javára kéri a havi kétszeri ingyenes pénzfelvételt. Amennyiben új számlát akar igénybe venni erre a célra, azt át kell íratnia a banknál: a korábbi nyilatkozat visszavonását követően tehet új nyilatkozatot.

A bizottság általános vitára alkalmasnak minősítette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elektronikus hírközléssel összefüggő 2012. évi tevékenységéről szóló beszámolót, illetve az elfogadását tartalmazó határozati javaslatot is.

A rövid vitában Baja Ferenc (MSZP) úgy vélte, hogy nem volt szerencsés a hírközlés- és a média felügyeletét összevonni, ezzel leértékelődött a hírközlés felügyelete. Kifogásolta a képviselő azt is, hogy a kormánynak nincs frekvencia stratégiája.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Támadnak a jogosulatlan befektetési szolgáltatók

Karantén idején támadnak az online jogosulatlan befektetési szolgáltatók.

Tisztességtelenül működött az eBrókerház, büntet az MNB

Hiányosságok történtek a kockázatkezelésnél és az ügyféltájékoztatásnál.

Kevesebb külföldi beruházás áramlik Kínába

Csökkentek a Kínába áramló külföldi tőkebefektetések az első negyedévben.