Szabályoznák a bitcoinnal való kereskedelmet

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A virtuális devizák, köztük a bitcoin használatának központi szabályozását tervezi Nagy-Britannia.

A brit pénzügyminisztérium szerdán közölte: kezdeményezte egy olyan tanulmány elkészítését, amely felméri a virtuális fizetőeszközökben rejlő lehetőségeket és azok kockázatait is.

A virtuális devizával való kereskedelmet jelenleg sehol sem szabályozzák, egy kormány sem ismerte el ezeket legális fizetőeszközként. Jelenleg mintegy 200 fajta virtuális fizetőeszköz van "forgalomban" a világon, amelyek közül a bitcoin a legismertebb. Nem tartoznak egyetlen ország hatóságának, jegybankjának felügyelete alá sem, pedig használatuk egyre jobban terjed. Nagy-Britanniában már kisebb üzletek is elfogadják áruikért vagy szolgáltatásaikért cserébe.

Taktikázik London

George Osborne pénzügyminiszter bejelentése emellett több olyan ösztönző intézkedést tartalmaz, amelyek célja London szerepének, mint a világ egyik vezető pénzügyi innovációs központjának a megerősítése.

Az egyik megoldás az lehet, hogy elősegítik a kis- és középvállalkozások (kkv-k) alternatív pénzügyi forrásokhoz jutását. Sok esetben előfordul ugyanis, hogy a bankok visszautasítják a kkv-k finanszírozási kérelmét, gátolva ezzel a növekedésüket. A kormány elképzelése szerint a bankok megkerülésével összekötnék a kölcsönt igénylő cégeket vagy személyeket a kölcsönt folyósítani képes természetes személyekkel, így csökkentve az ügylethez kapcsolódó díjakat.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Befektetési alapok: az elmúlt hét vesztesei és nyertesei

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Most megnézheted, jó helyre tetted-e a pénzed

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

AerinX: csúcstechnológia egy magyar startup-tól

Az IT cég digitális alapokra helyezné a repülőgép-karbantartást.

Ezt olvasta már?

Szlovákia: második hullám a járványban »