Tényleg jó volt az UBI az utóbbi iőben

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

A vártnál nagyobb bevétel mellett nagyobb nyereséget termelt Olaszország ötödik legnagyobb kereskedelmi pénzintézete, az UBI Banca az első negyedévben.

A bergamói székhelyi bank 920,6 millió eurós bevétel mellett 82,2 millió profitot ért el a szerdán közzétett gyorsjelentés tanúsága szerint. Elemzők 895 millió eurós bevételre és 62 millió euró nyereségre számítottak. A pénzintézet elsődleges alapvető tőkemegfelelési mutatója (CET1) 11,47 százalékra javult március végére a 2018 végén mért 11,34 százalékról. A bank bevételei közül a nettó kamatbevételek éves összevetésben 1,8 százalékkal, 445,59 millió euróra nőttek, míg a nettó jutalék- és díjbevételek 1,6 százalékkal, 400,93 millió euróra csökkentek. A vártnál jobb beszámolónak köszönhetően megugrott az UBI Banca árfolyama a milánói tőzsdén, szerdán 4,84 százalékos pluszban, 2,7070 eurón fejezték be a kereskedést. Az olasz nagybankok közül elsőként az Intesa Sanpaolo kedden hozta nyilvánosságra első negyedéves beszámolóját.

A legnagyobb olasz kereskedelmi bank bevételei 8,8 százalékkal, 4,38 milliárd euróra, nyeresége pedig 16,1 százalékkal 1,05 milliárd euróra esett. A vártnál rosszabb adatok megriasztották a befektetőket, akik attól tartanak, hogy az egész pénzügyi ágazat gyengén teljesített január-márciusban.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Tizenegy millió dollárbefektetés a Commsignia cégnél

A Commsignia 11 millió dollárbefektetést kapott.

Európa a befektetések központja

Egyre vonzóbb a külföldi befektetők szemében Közép-Kelet-Európa.

Kanadából és Svájcból érkezett a legtöbb befektetés

EU: tavaly már nem az USA-ból érkezett a legtöbb befektetés.

Ezt olvasta már?

Sztrájkolnak az olasz sztrádakapuknál, de fizetni kell »