Új szerepben tetszeleg a Posta

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A fogyasztók a postákon is hozzájuthatnak a mindennapi pénzügyi ismereteket fejlesztő általános és szezonális információkhoz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Magyar Posta együttműködési megállapodása értelmében - közölte a jegybank pénteken.

Több akciót szerveznek

A Magyar Posta biztosítja, hogy egész évben, illetve egy-egy időszaki tájékoztató kampányhoz kapcsolódva az MNB pénzügyi fogyasztóvédelmi tájékoztató kiadványait és társadalmi célú rövidfilmjeit elérhetővé teszi a postákon, illetve egyéb felületein, ahol további közös fogyasztóvédelmi cikkeket is megjelentet.

A jegybank jelenleg is zajló nyár eleji lakossági kampányában főként az utazáshoz kötődő pénzügyi tudnivalókra - utasbiztosításokra, bank- és hitelkártya használatra - hívja fel a figyelmet honlapján, Facebook oldalán, több kereskedelmi áruházlánc üzletében, és a mostani megállapodás alapján a postákon is.

Van még hová fejlődni

A közlemény szerint az őszi iskolakezdés idején a diákok pénzügyei kerülnek a tájékoztatás középpontjába, az év végén pedig jellemzően a "karácsonyi" hitelek és a gépjármű-biztosítások jellemzőiről szóló kiadványok lesznek elérhetőek.

A jegybank utalt a pénzügyi kultúra területén végzett nemzetközi felmérésre, amely szerint Magyarország felnőtt lakosságának egy része nem kellő körültekintéssel tervezi pénzügyeit, és a fontosabb döntések előtt sem tájékozódik alaposan.

A pénzügyi tudatosság fejlesztése, és ehhez kapcsolódóan a pénzügyi információknak és hasznos tudnivalóknak a fogyasztók minél szélesebb köréhez való eljuttatása érdekében az MNB idén márciusban megállapodást kötött több kereskedelmi áruházlánccal, és ehhez nemrég további szereplők is csatlakoztak. A jegybank a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése érdekében kész újabb partnerekkel is hasonló megállapodásokat kötni - közölték.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Befektetési alapok: az elmúlt hét vesztesei és nyertesei

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Most megnézheted, jó helyre tetted-e a pénzed

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

AerinX: csúcstechnológia egy magyar startup-tól

Az IT cég digitális alapokra helyezné a repülőgép-karbantartást.

Ezt olvasta már?

Számos hiba a KÖBE biztosítónál - 25 millió az ára »