Új szolgáltatóhoz kerültek az Energetikai Központ fogyasztói

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A kijelölt szolgáltatók látják el az Energetikai Központ Zrt. korábbi fogyasztóit január 26-ától, a szolgáltatóváltásra egy héttel a tervezett időpont előtt került sor, mert a társaság képtelenné vált feladata ellátására - tájékoztatott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

A hivatal közleményében felidézte, január 15-én az EDF Démász Zrt.-t, az E.on Energiaszolgáltató Kft.-t, valamint az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-t jelölte ki a pénzügyileg ellehetetlenült Energetikai Központ Zrt. fogyasztóinak ellátására.

A szolgáltatóváltás időpontja február 1-je lett volna, de az Energetikai Központ január 25-én a felhasználói ellátásához szükséges villamos energiát már nem tudta beszerezni, a fogyasztók ellátásáról nem tudott gondoskodni.

A MEKH és a kijelölt szolgáltatók együttműködésének eredményeként a fogyasztók ellátása folyamatos volt, az új szolgáltatók 6 nappal korábban átvették a 14 536 villamos energia egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági fogyasztót - hangsúlyozta a hivatal.

A következő napokban az új szolgáltatók levélben tájékoztatják a váltással kapcsolatos tudnivalókról az ügyfeleket. Az érintett fogyasztóknak május 1-jéig kell eldönteniük, hogy más szolgáltatót választanak, vagy elfogadják a kijelölt társaság április 1-jéig megküldött egyetemes szolgáltatási ajánlatát, és vele szerződést kötnek - hívta fel a figyelmet a MEKH.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Innováció és befektetés legyen a cél

Innovációra és befektetésekre szólította fel Európát Lagarde.

Új magyar-kínai megállapodások születtek

Az innováció, a kutatás és a logisztika területén születtek megállapodások.

Életbiztosítás - nem lehet elég korán kezdeni

Minél fiatalabb korban érdemes az életbiztosítást megkötni.

Ezt olvasta már?

Lesz áram- és földgázszolgáltatás karácsonykor »