Véget vetnek az európai kiküldetéseknek?

Az október 20-i uniós csúcson kerülhet terítékre a munkaerő-piaci egyenlőtlenségek felszámolása, ami praktikusan a nyugati országok építőiparában, fuvarozási és feldolgozóipari szektorában tartós kiküldetéssel dolgozó keleti munkavállalók lehetőségeinek korlátozását jelenti. Ön szerint véget vetnek az adó- és járulék optimalizáló európai kiküldetéseknek? Szavazzon!

Itt a vége Ha Emmanuel Macron francia elnök a fejébe vesz valamit, akkor meg is csinálja. Most úgy döntött, megbontja a visegrádi négyek egységét, s véget vet a kelet-európai cégek adóoptimalizálásának. Ami mindenkinek rossz. A nyugati országok munkaerő piacát borítja az olcsó keleti konkurencia, míg a kelet-európai munkavállalók bérének jelentős részét leveszik a kiküldő cégek. Arról nem is szólva, hogy a kiküldetésben lévő dolgozók elesnek a nyugati nyugdíjrendszertől, ehelyett a jóval szerényebb hazai társadalombiztosítást kapják. Mivel a magyar politika tipikusan rövid távon gondolkodik, pláne választási évben, ha Macron ügyes, s kínál némi haladékot, akkor megkaphatja Orbán Viktor támogatását az ügyhöz.

Ugyan már Alig melegedett meg a francia elnöki székben Emmanuel Macron, máris a nagy nehezen összetákolt kelet-európai együttműködést bomlasztja. Persze, a visegrádi négyeket sem kell félteni. És a magyar elnökségre is hiába apellál a francia elnök. Orbán Viktor miniszterelnök elég dörzsölt, Macronnál tapasztaltabb politikusokon is kifogott már. Arról nem is szólva, hogy a gazdasági szereplők meglehetősen elégedettek a rendszerrel. A nyugati cég olcsó munkaerőt kap, a keleti cég zsebre teszi a kiküldött dolgozó kinti bérének egy jó részét, a kelet-európai munkavállaló meg nyelvtudás és országismeret nélkül dolgozhat külföldön. Annyi érdek szól a fennálló mellett, hogy a francia elnök sem remélhet gyors változást.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Figyelj oda a pénzedre! - Segíthet a lista, melyik alapot válaszd

A sorrend a múlt hét összesített eladási és vételi forgalmai alapján készült.

Megcsappanó befektetési kedvvel számolnak Európában

Azonban felértékelődik az európai gyártókapacitás.

Egyre többen fektetik be pénzüket

Nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon májusban.

Ezt olvasta már?

Újraindult a munkaerőpiac, egyre több az álláshirdetés »