-->

Vegyesen változott az államkötvények hozama

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A meghirdetett mennyiségnél 22,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 97,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 40 milliárd forintért 5 éves és 15 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt. A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 75,71 milliárd forint ajánlatából 20 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 1 bázisponttal alacsonyabb, 1,12 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 1,14 százalékos referenciahozam alakult ki.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 148,38 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 60 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 1 bázisponttal alacsonyabb, 1,50 százalékos átlaghozamon. A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 1,55 százalék volt.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 34,48 milliárd forintból, megemelt értékesítéssel, 17,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 2,31 százalék volt, 19 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 2,35 százalék volt.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Buffett gyógyszergyártókba vásárolta be magát

Koronavírus elleni vakcina előállításával foglalkoznak majd.

Magyar startupot venne a Cisco

A Cisco megvenné a PortfoLion egyik befektetését.

4,3 milliárd forint tőkéhez jut a Gránit Bank

Többségében állami forrásból, csaknem 4,3 milliárd forint befektetéshez jut a...

Ezt olvasta már?

A jegybankokra irányul a figyelem Európában »