Viszontbiztosításról állapodott meg az Exim és az Exiar

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az Exim intézménypároshoz tartozó Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (Mehib) és az Orosz Exporthitel és Befektetés Biztosító Ügynökség (Exiar) kölcsönös viszontbiztosításról szóló megállapodást írt alá az orosz elnök szerdai budapesti látogatása alkalmából - közölte az Exim csütörtökön az MTI-vel.

A megállapodás alapján a felek közös támogatásokkal ösztönzik az országaihoz tartozó exportőröket, hogy bővítsék a kereskedelmüket más államokkal. Az egyezmény lehetővé teszi az aláírók számára, hogy közösen nyújtsanak biztosítást a kereskedelmi és politikai kockázatokra a külföldi piacokat célzó projektekre.

Az így megvalósítható, előrehaladott előkészítési fázisba jutott projektek összértéke meghaladja az 1 milliárd eurót - írták. A közlemény szerint a magyar exportőrök több nagy összegű közös ügyleten dolgoznak orosz partnerekkel. A gazdasági és kereskedelmi együttműködés további fejlesztése egy minőségileg új szintet jelenthet a magyar kivitel bővítésében, és az orosz-magyar vállalati értékláncok kialakításában - tették hozzá.

Hirdetés
Kriptovaluták
Melyik a legjobb lakáshitel?
Hirdetés
Befektetés

Támadnak a jogosulatlan befektetési szolgáltatók

Karantén idején támadnak az online jogosulatlan befektetési szolgáltatók.

Tisztességtelenül működött az eBrókerház, büntet az MNB

Hiányosságok történtek a kockázatkezelésnél és az ügyféltájékoztatásnál.

Kevesebb külföldi beruházás áramlik Kínába

Csökkentek a Kínába áramló külföldi tőkebefektetések az első negyedévben.