Hogyan élhetjük túl a szilveszteri bulit házigazdaként?

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az utazással egybekötött szilveszterezés, vagy a szórakozóhelyeken megrendezett buli nem mindenkinek kedvére való, vannak ugyanis olyanok, akik szűkebb körben, itthon szeretnék ünnepelni az új év beköszöntét, ők pedig általában a házibulit választják. Ha idén te vagy a soros házigazda, a K&H Biztosító tippjei segítenek, hogy a lakás is túlélje a bulit.

Van egy rossz hírünk: parti-biztos lakás sajnos nem létezik. Aki rendezett már valaha házibulit, az nagyon jól tudja, hogy hiába minden előkészület, minden eshetőségre képtelenség felkészülni egy otthoni buli során.

Az egyetlen, amit tehetsz, hogy megpróbálod minimalizálni a veszteségeket. 

Előkészületek

Az első és legfontosabb feladat egy házibuli esetén: a tervezés. Gondold át, hány embert fogsz vendégül látni, és milyen típusú rendezvényre van kilátás. Egy hatfős, teázós szilveszteri eseményre egészen máshogyan kell felkészülni, mint egy húszfős partira.

Ha az esemény engedi, vásárolj műanyag evőeszközöket, tányérokat és poharakat, illetve filctollakat, amivel a résztvevők meg tudják jelölni az eszközeiket. A törékeny étkészletet, porcelán csészéket és poharakat pedig zárd el olyan helyre, ahonnan még véletlenül sem kerülnek majd elő.

Az ételekkel és az italokkal próbálj előre kalkulálni, nem csak gazdaságossági és környezetkímélési szempontból, hanem azért is, mert a maradék mindig komoly okozója lehet a felfordulásnak, illetve gócpontja a másnapi takarításnak.

Még a buli kezdete előtt próbálj meg minden törékeny, illetve számodra fontos tárgyat olyan helyre elzárni, ahol lehetőleg senki sem találja meg. Ha ezekkel mind megvagy, akkor kezdődhet a szórakozás!

A buli

Sajnálatos módon olyan rendezvény csak a mesékben létezik, amelynél minden úgy történik, ahogyan azt a szervező elgondolta. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy görcsösen ragaszkodni kell ahhoz, hogy ne történhessen semmi váratlan. A lényeg, hogy mindenki próbálja jól érezni magát az év utolsó napján, de azért ne lepődj meg, ha mégis összetörik egy-egy pohár, tányér, vagy leesik valami a polcról.

Ezek az események benne vannak a pakliban, ha az átlagosnál jóval több ember koncentrálódik egy helyen, és ráadásul még a hangulat is a tetőfokára hág.

Ha megtörténik a baj, először ellenőrizd, hogy történt-e sérülés, kell-e bárkinek azonnali elsősegély (rosszabb esetben orvosi segítség), majd próbáld meg megszüntetni a problémát, feltakarítani az eltört tárgyak darabjait.

Takarítás

A szilveszteri parti egyik legnehezebb része a másnapi (és másnapos) takarítás. Ezzel kapcsolatban a legjobb tanácsunk az, hogy ne halogasd a dolgot.

Ha pedig még nem rendelkezel otthonbiztosítással, akkor legyen az egyik fogadalmad az új évre, hogy ingatlanod és értékeid védelme érdekében otthonbiztosítást kötsz.

Hirdetés
Brexit

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Hirdetés
Befektetés

Szilárdtest-akkumulátor fejlesztőbe invesztál a VW

A Volkswagen konszern 100 millió dollárt fektet a szilárdest-akkumulátor...

Félmilliárd dollárt fektet a Google a kínai JD.com-ba

A Google 550 millió dollárt fektet be Kína második legnagyobb online...

Turbulenciákat okoz a protekcionizmus

A külföldre irányuló befektetések a múlt évben 23 százalékkal estek.

Ezt olvasta már?

Szép számokkal rukkolt elő a CIG Pannónia »

4IG 3540 (-1,12 ) ALTEO 680 (-2,16 ) ANY 1415 (1,07 ) APPENINN 601 (0,17 ) CIGPANNONIA 416 (-0,12 ) EHEP 1790 (-8,21 ) ELMU 26800 (-0,74 ) ENEFI 196 (1,03 ) ESTMEDIA 125 (-2,34 ) FHB 565 (-0,53 ) FORRAS/OE 1070 (-0,93 ) FUTURAQUA 56 (-0,35 ) GSPARK 3400 (-0,58 ) KONZUM 3160 (-0,47 ) MOL 2606 (0,93 ) MTELEKOM 405 (-0,86 ) OPUS 698 (-0,29 ) OTP 10030 (1,83 ) OTT1 275 (1,10 ) PANNERGY 664 (-2,35 ) RABA 1365 (-0,36 ) RICHTER 5025 (-0,79 ) SET Group 252 (-0,40 )