-->

Születésnapi ötös

| forrás:
Tőzsdefórum információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

55 milliárd forint vagyont kezel az 5. születésnapját ünneplő OTP Supra Alap, az OTP Alapkezelő legsikeresebb abszolút hozam alapja.

2013. május 14-én ünnepelte 5. születésnapját az OTP Alapkezelő két legsikeresebb abszolút hozam alapja. Az OTP Supra Alap kezelt vagyona 55 milliárd forint, amellyel kategóriájában immár a legnagyobb hazai alap. Az OTP EMDA Alap 11 milliárd forintot meghaladó vagyont kezel. Sikerük titka, hogy az elmúlt 5 év folyamatosan változó piaci viszonyai között is kiemelkedő hozamot tudtak elérni, miközben az árfolyam ingadozást ésszerű keretek között tartották.

A hazai befektetési alap piacon az elmúlt néhány évben a legdinamikusabban az abszolút hozam alapok vagyona növekedett. A 2008-2009-es válságot követően a tőkepiacokon nem alakult ki  egyértelmű növekedési trend, így azok az alapok válhattak tartósan sikeressé, amelyek mind emelkedő, mind csökkenő árfolyamkörnyezetben képesek voltak kiemelkedő hozamot elérni. A származtatott eszközöket is használó hazai abszolút hozam alapok közül ma már az  OTP Supra Alap a legnagyobb, 5. születésnapján közel 55 milliárd forint vagyont kezelt. Az alap indulásától számítva,  átlagosan évi 28,76% hozamot ért el! (2013. május 14.)

Szalma Csaba befektetési igazgató, az OTP Supra Alap kezelője a siker titkáról: „Az elmúlt 5 évben mindig is arra törekedtem, hogy olyan piaci lehetőségeket, sztorikat ragadjak meg eszközosztály vagy földrajzi megkötés nélkül, amelyekkel minél magasabb hozamot tudok elérni a befektetők számára. Ügyfeleink azonban érzékenyek a kockázatokra, így fontos azok ésszerű keretek között tartása. Az alap vagyona azóta nő rendkívül dinamikusan, amióta a magas hozamra törekvés mellett határt szabtunk az árfolyamingadozás mértékének, így befektetőink kedvező kockázatarányos hozamot érhettek el.”

Büki András befektetési igazgató, az OTP EMDA Alap portfolió menedzsere:  „Az alap a feltörekvő piacokon fektet be, amelyek igencsak változó teljesítményt nyújtottak az elmúlt 5 évben. Főként azzal tudtam értéket teremteni, hogy kihasználtam egyes országok devizáinak, állampapírjainak nagyobb mértékű átmeneti elárazásait. Természetesen ez számottevő kockázatot jelent, de a hozamot egy megcélzott volatilitás mentén igyekszem maximalizálni”. Az OTP EMDA Alap teljesítménye szintén kiemelkedő, éves átlagos hozama 24,51%!  (2013. május 14.) 

Gáti László, marketing és értékesítési igazgató: „Büszkék vagyunk az alapokat kezelő kollégáinkra, mert eredményeikkel megerősítették az OTP Alapkezelő piacvezető pozícióját. Bebizonyítottuk, hogy változó piaci környezetben is létre tudunk hozni olyan termékeket, amelyekkel befektetőink számára értéket teremthetünk. Alapjaink sikerességét igazolja, hogy ma már az OTP Bank mellett további 8 hazai pénzintézet kínálatában is elérhetővé váltak.”

Ezt olvasta már?

Befektetési alapok: a múlt hét kiugró vásárlásai és eladásai »