Csökkent az LG árbevétele

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az LG Electronics (LG) dél-koreai vállalat az idei első negyedévben 900,6 milliárd won (801,25 millió dollár, 100 won=24,85 forint) üzemi eredmény ért el, 14,9 ezer milliárd koreai won (13,3 milliárd dollár) árbevétel mellett.

Az első negyedéves eredmények ugyan az elmúlt év hasonló időszakához képest némileg mérséklődtek, ám a tavalyi utolsó negyedévhez képest az üzemi bevétel 1,09 százalékkal emelkedett, ami a fő üzletágaknál végrehajtott, döntően a költségszerkezet átalakítására tett lépéseknek az eredménye - áll a cégnek az MTI-hez csütörtökön eljutatott közleményében.

Jelentősen hozzájárult a társaság bevételeihez a háztartási elektronika és légkondicionáló üzletág, ami különösen az európai és az ázsiai piacokon folytatott erős kereskedelmi tevékenységnek köszönhetően a részleg eddigi legmagasabb bevételét hozta a vállalat történetében. Az ágazat bevétele 5,47 ezer milliárd won (4,86 milliárd dollár), az üzemi eredmény 727,6 milliárd won (647,3 millió dollár) volt.

Kiemelkedő időszakot zárt a járműalkatrész üzletág, amelynek a bevétele 61 százalékkal, 1,35 ezer milliárd wonra (1,20 milliárd dollár) ugrott. A társaság a városi terepjárók iránt tapasztalható globális érdeklődés fokozódásával további növekedési lehetőségeket lát. A tavalyi év azonos időszakához hasonlítva ugyan 3 százalékkal csökkent a szórakoztató elektronikai részleg működési eredménye és bevétele a szezonális kereslet visszaesése miatt, ugyanakkor a hatékonyság növelése révén a működési bevétel jelentősen, 68 százalékkal bővült az előző negyedévhez képest.

A mobilkommunikációs üzletágban a bevétel 9,8 százalékkal csökkent negyedéves összevetésben, miközben a működési veszteség 203,5 milliárd wonra (181,05 millió dollár) mérséklődött a negyedévvel korábbi 318,5 milliárd won mínuszról.