Édes a spekulánsok szája íze

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Most akár shortolhatunk is a cukorpiacon, de long pozíciót is építhetünk.

Nagyon csúnyán fest a cukor chart. Jó hír ugyanakkor, hogy mindkét irányban – long és short – kínálkozik a pozícióépítés.

Támaszon ül a cukor

Több mint egy éves távlatban, szinte folyamatos a lejtmenet – mondta Vetter Péter, a Magyar Részvénykereskedelmi Zrt. üzletkötője. Hozzátéve: 2016 vége óta csökken a kurzus, amely még tavaly áprilisban is 16 és 17 dollár között mozgott, most 12 dollár körül jegyzik a cukrot.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Technikai alapon azt látjuk – folytatta, hogy a 12 dolláros támaszon ül az árfolyam, ami már 2015-ben és 2016-ban is támaszként szolgált.

Észre kell azonban venni, hogy kirajzolódik egy szűkebb támasz 11,50 dollárnál. Ha ez elesne, akkor a következő megálló 10 dollárnál húzódik, ami 2015-ben és 2008-ben fogta meg az esést.

Voltak leszúrások

Idén március óta szinte egyenes vonalú az esés, amit a kiemelkedő forgalom sem tudott megállítani.

Míg az elmúlt néhány napban le-leszúrt 12 dollár alá a kurzus, de mindig visszatolták.

Short is, long is játszik

Két irányban is megjátszható a mostani helyzet. Egyfelől, ha innen már emelkedésre számítunk, akkor 12 dollár alatt érdemes megvenni a cukrot, bár azért 11,50 dollárnál érdemes kitenni a stopot. Az emelkedés első megállója a 13 dolláros ellenállás lehet.

11,30 dollárnál aztán már fordíthatunk, s akár shortolhatjuk is a cukrot. A célár ebben az esetben a 10 dolláros támasz lehet.

Csökken a kereslet

Fundamentális alapon közelítve, az feltűnő, hogy a Brazíliából induló hajók idén 60 százalékkal kevesebb cukrot szállítanak, mint egy évvel ezelőtt. A csökkenő keresletet azzal próbálják ellensúlyozni a brazil termelők, hogy több etanolt gyártanak.

Ezt olvasta már?

Vegyes hangulat követte az előző napi veszteséget »