G20 - közös nyilatkozat Buenos Airesben

| forrás:
MTI/Reuters/TASZSZ/EFE/ANSA
| olvasási idő: kb. 1 perc

Élénkíteni kell a világkereskedelmet, és ennek megfelelően kell megújítani a Kereskedelmi Világszervezetet - ennek a gondolatnak a jegyében született meg szombaton a G20 országcsoport Buenos Aires-i csúcsértekezletének résztvevői által kompromisszumos formában megfogalmazott közös nyilatkozat tervezete.

A hírügynökségek már betekintést nyerhettek szombaton a dokumentumtervezetbe, amelyről a találkozó több szereplője is közölt részleteket. Mauricio Macri argentin államfő nyilatkozatában elmondta: az országcsoport vezetői olyan közös nyilatkozat megfogalmazásában egyeztek meg, amely "tükrözi a kereskedelem élénkítésének óhaját", és amely "kifejezi a klímaváltozással kapcsolatos aggodalmakat". Az első jelentések szerint a G20 csoport kedvezően fogadja a világgazdaság növekedését, noha ez a növekedés egyre kevésbé kiegyensúlyozott.

Megnevezték azokat a legsúlyosabb veszélyeket, amelyek fenyegetik a gazdasági és társadalmi fejlődést, kiemelve a pénzügyi sebeshetőség problémáját, a fejlett és gyengén fejlett országok közötti különbségeket okozó nehézségeket, az infrastruktúraépítés problémáit és a technológiai forradalom új kihívásait.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

A G20-as találkozó miatt derűlátóak Európában »