Keményedik az új típusú háború, jöhet az autóscsata

| forrás:
TF információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Eldurvulni látszik a szemet szemért induló gazdasági csata, kiemelten akkor, ha Trump USA elnök beváltja fenyegetését és büntetővámmal sújtja az európai gyártású személygépkocsikat.

Az Európai Unió számos USA származású árura 25 százalékos vámot ró ki – válaszul az USA korábbi acél és alumínium termék vámintézkedéseire. Az Európa Tanács formálisan elfogadott intézkedése 2,8 milliárd euró étékű USA termékre vonatkozik, beleértve acél és alumínium árukat és agrártermékeket, az édes kukoricát vagy a földimogyorót, továbbá a bourbon viszkit, farmernadrágot és a legendás motorkerékpárokat.

- Nem mi idéztük elő ezt a helyzetet – nyilatkozta több európai politikus,  - de nem maradt más választásunk az USA által tett egyoldalú, jogtalan lépésre.

Megfigyelők szerint a válasz mérsékelt és megfelel a WTO előírásainak. Visszavonás is íelképzelhető, amennyiben az USA is visszavonja 6,4 milliárd euró európai exportra kivetett büntetővámjait.

Trump vámemelése Kanada és Mexikó acélexportját is sújtja, ami tovább exkalálja a furcsa háborút. Kanada ugyanis szintén vámtarifát emel 12,5 milliárd USA dollár értékű importra, július 1-től. Mexikó szintén tarifaemeléssel reagál. Kifejezetten a republikánus érzületű, déli államok termékeit próbálják versenyképtelenné tenni (hús, viszki ...), gyengítendő az elnök pozícióját, figyelemmel a közeledő kongresszusi választásokra. (fotó: www.blog.bazonline.ch)

Személyes pénzügyek, hitel, öngondoskodás

Az MNB elmozdult az ultralaza monetáris politikai álláspontról.

Komoly kihívást jelentenek a hagyományos szereplők számára.

Kéthavi átlagbér is megspórolható évente az online bevásárlással

ARC

Michigani otthonában érte a halál, egy fertőzés komplikációja miatt.

Életének 66. évében súlyos betegség után elhunyt Sergio Marchionne, a Fiat...

Deviza

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben.

Gyengült a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben.

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

Szombaton elindult az INLOCK.io egy hónapos, nyilvános ICO-ja.

A kiberbűnözők az elmúlt évben 21 ezer ether kriptovalutát kerestek.

Ezt olvasta már?

Vám, ellenvám, pótvám - mi lesz a vége? »