-->

Kikapcsolási moratóriumot hirdet az ünnepekre a Tigáz

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Felfüggeszti december 21. és január 2. között a lejárt tartozások miatt a gázszolgáltatás kikapcsolását lakossági ügyfeleinél a Tigáz - tájékoztatta a cég szóvivője hétfőn közleményben az MTI-t.

Száraz Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy bár a vállalatnak igen nagy a kinnlevősége és a hatvan napot meghaladó tartozások száma, az ünnepek alatt egyetlen család otthonát sem fogják fűtés nélkül hagyni.

Az EDF Démász a múlt héten közölte, hogy december 20. és 2013. január 6. között nem kapcsolja ki az áramot azoknál a lakossági ügyfeleinél, akiknek számlatartozásuk van. Hozzátették: a nehéz anyagi körülmények között élő családok védelmében meghirdetett kikapcsolási moratórium nem vonatkozik a nem lakossági ügyfelekre, és azokra sem, akik más energiakereskedővel szerződtek.

Giró-Szász András kormányszóvivő korábban közölte, hogy október 15. és április 15. között, a fűtési szezon ideje alatt egyes közfeladatot ellátó állami és önkormányzati intézményeket - szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi, egészségügyi és közoktatási intézményeket - tilos kikapcsolni az energia-, így a gáz-, a hő- és az áramszolgáltatásból.