Korán van még kávét venni

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Jól alámosták a brazil esők a kávé árfolyamát, egyelőre mégis kerüljük a Buy gombot.

Nagyot esett az elmúlt két hétben a kávé. Ilyenkor az ember hajlamos automatikusan megnyomni a Buy gombot. Pedig lehet inkább shortolni kéne. Esetleg a legbölcsebb piaci magatartást tanúsítani: kivárni a vételi pontot.

Alámosta az eső az árfolyamot

A brazíliai esők mosták alá a kávé árfolyamát, ennek számlájára írhatjuk az 5-6 százalékos esést, az árfolyam lecsúszását 135 környékéről 124 közelébe – vélekedett Hont András, a Solar Capital üzletkötője.

Mint mondta, fundamentális szempontból közelítve, azt látjuk, hogy a reál gyengülése miatt az elmúlt hónapokban elárasztotta a piacot a brazil kávé. Emiatt magasak a készletek. Idén már nem is várhatunk komoly változást.

Várjunk a vétellel!

A készletadatok tükrében nem valószínű erőteljesebb felpattanás. Vételi pozíció építésével érdemes megvárni a készletek csökkenését. És majd egy alacsonyabb készletszinten lehet érdekes a reál erősödése, vagy az időjárás szigorodása. Más szóval, long lehetőségek jó eséllyel jövőre adódhatnak.

Esetleg shortolhatunk

Bátrabbak ugyanakkor megpróbálkozhatnak a shorttal. Mert az irány még mindig inkább lefelé mutat, s akár a 100-as ellenállási zóna is képbe kerülhet.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Ismét 333 forint felett az euró ára »