Még mindig szórják a cukrot

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Tízéves mélypontokon fordulhat a kurzus, de sanszos, hogy előtte még gyorsul az esés.

Korrekciónak bizonyult a cukor árának felpattanása a 11 dolláros támaszról április végén. A kurzus ugyan megközelítette a 12 dolláros ellenállást, de aztán újból visszahanyatlott. Most 11,21 dollár közelében jegyzik.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

11 dollár alatt még gyorsulhat is

Egyre valószínűbb, hogy a 11 dolláros támasz sem állítja meg az esést, miután az áprilisi felpattanás csupán korrekciónak bizonyult - mondta Vetter Péter, a Magyar Részvénykereskdelmi Zrt. üzletkötője. Hozzátéve: sőt, 11 dollárnál stop megbízások aktiválódhatnak, s ez még gyorsíthatja is az esést.

Venni csak 10 dollár közelében?

A szakértők szerint immár a 10 dolláros támaszra érdemes figyelni, ami 2016-os és 2008-as mélypont. Korábban, 2007-ben járt 8-9 dollárnál a kurzus. Technikai alapon a 10 dolláros szint közelében majd érdemes lehet vételekkel próbálkozni. Addig a short lehet napirenden.

Rekordtermés Indiában

Fundamentálisan továbbra is az indiai termésrekord határozza meg a piaci hangulatot. Olyannyira, hogy ez még azt is ellensúlyozza, hogy brazíliai egyes részein a termés csupán fele a tavalyinak.

Továbbá arról sem szabad elfeledkezni, hogy a brazil reál árfolyama is a cukor ellen dolgozik. Nyomás alatt tartja, az egyébként is túlkínálatos piacot.

Ezt olvasta már?

Sikerült 41000 pont fölé zárnunk »