Meglepetést hozhat a búza az árupiacokra

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A búza most egy érdekes sztori, hiszen óriási hozamot értek el a gazdák, ami váratlan túlkínálatot hozhat a piacra. Ilyen esemény a búza piacán nem is volt még, hogy egy év alatt megháromszorozódott volna a termés. Érdemes lesz a következő hónapokban figyelni a termékre.

Az arany lehet a Brexit egyik nyertese

A Brexit által kiváltott piaci bizonytalanság miatt hosszabb távon jelentős tőke áramolhat aranyba, az egyik fő menedékeszköznek számító nemesfém árfolyama egyre feljebb mehet - prognosztizálja az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt.

Áprilisban még a kutyát sem érdekelte, most zsákolják a befektetők

Kétségkívül a legnagyobb esemény a pénz- és tőkepiacokon a június 23-án kialakult eredmény a brit népszavazáson. Teljes egyetértéssel kijelenthető, hogy a Nagy-Britannia és az EU között kialakult helyzeten a nemesfémek nyertek a legnagyobbat. Az arany, amelynek unciánkénti árfolyama januárban még csak 1060 dollárt ért, napjainkban már 1360 dollárig is felrepítették a kurzusát a Brexit viharfelhők. El is fáradt ezen a héten a nagy menetelésben a menedékeszköz, egy "csendes társ" azonban még most is komoly figyelemnek örvend a befektetők körében - írja elemzésében a tradebeat.hu szakértője.

Ezt olvasta már?

Erősebb pozícióban találtuk a forintot péntek reggel »