Nagyobbat ugorhat az ezüst, mint az arany

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Észak-Korea közelgő nemzeti ünnepe adhat újabb lökést a menedék eszközöknek.

Három hete úgy tűnt, hogy még pattanhat egyet az ezüst. Nos, ez megtörtént, ám még mindig lehet szufla az emelkedésben. Amire jó alkalmat kínálhat a jövő hét. 

Háttér az észak-koreai konfliktus

Az Egyesült Államok és Észak-Korea közti feszültség tette újra menedékké az aranyat és az ezüstöt - mondta Vetter Péter, a Magyar Részvénykereskedelmi Zrt. üzletkötője, hozzátéve: különösen érdekes most az ezüst, amelyben nagyobb az emelkedési potenciál.

Két ellenállást is legyűrt

Az elmúlt hetekben előbb 16 dollárról 17 dollárig emelkedett - folytatta, majd nem csak ezt az ellenállását gyűrte le, de a 17,80 és 18 dollár közti ellenállási zónát is. A következő technikai megállók a 18,50 dolláros és a 19 dolláros szintek lehetnek.

Nemzeti ünnep adhat újabb lökést

Az arany kicsit más tészta – mondta, a nemesfémet ugyanis 1345 dollár körül jegyzik és 1350 dollárnál egy lélektani szint húzódik. Ráadásul ez egy éves maximum is, amennyiben tavaly szeptemberben volt utoljára ilyen magaslatokon a kurzus.

Az elemző szerint szeptember 9., Észak-Korea nemzeti ünnepe adhat újabb lökést a nemesfém piacoknak. Amennyiben ezen a napon hagyományosan várható valami erőfitogtatás, s ez a menedékeszközöknek kedvez.

Az ezüst lemaradt az aranyhoz képest

Az ezüst nem csak azért érdekesebb, mert az arany 4 százalékos emelkedési potenciáljával szemben, akár 7-8 százalékot emelkedhet a következő komolyabb ellenállásig. Hanem azért is, mert az arany/ezüst árarány 1:74, miközben az elmúlt fél évszázad statisztikái alapján manapság az 1:54 tekinthető átlagosnak.

Az ezüst tehát csúnyán lemaradt az aranyhoz képest, ezért is ugorhat nagyobbat, ha éleződik a nemzetközi feszültség.

Ezt olvasta már?

Iszony a zöldhasú-árú viszony »