Nem ijesztette meg a befektetőket Katalónia

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Az arany és az ezüst nem lett kapósabb a spanyolországi feszültségtől. Nyoma sincs a kockázatkerülésnek.

Meglepően reagáltak a nemesfémek a hétvégi katalóniai illegitim referendumra, ahol a hatósági zaklatások  ellenére is 42 százalék feletti volt a részvétel, s a voksolók 90 százaléka a függetlenségre szavazott. Amíg az eurót gyengítették az események, a nemesfémek épp ellentétesen mozogtak, mint ahogy az a menekülő eszközöktől „elvárható lenne” ilyen esetekben.

Nem kerülik a kockázatot

A katalóniai hírekre papírforma szerint gyengült az euró, ugyanakkor az arany és az ezüst esett, pedig a menekülőeszközök kurzusának ilyenkor úgymond emelkednie kéne - mondta Vetter Péter, a Magyar Részvénykereskedelmi Zrt. üzletkötője. Hozzátéve: az arany 1272 dollár közelében mozgott hétfőn, míg az ezüstöt 16,62 dollár körül jegyezték.

Bár a dollár erősödése is jelentkezett az árupiacokon, ezt mégis felül kellett volna múlnia a nemesfémek esetében a kockázatkerülés hatásának. Ám ennek nem volt nyoma a piacon.

Nincs jele korrekciónak

Vegyük észre – folytatta, hogy mind az arany, mind az ezüst csökkenő pályán van. Az arany korábban 1350 dollár fölött is járt, de visszasüllyedt, míg az ezüstöt 18 dollár felett is jegyezték, ám 2 hete a 17 dolláros szint alatt tartózkodik. És egyelőre semmi jele az esés korrekciójának.

Tovább sávozhat az arany

A charton azt láthatjuk, hogy az arany márciustól szeptemberig 1200 dollár és 1300 dollár között pattogott, s bár elképzelhető, hogy újra teszteli a sávtetőt, ám sanszosabb a sávozás folytatása.

Ne kapkodjunk az ezüstpiacon

Kicsit más a helyzet az ezüst esetében. Itt a kurzus süllyedő pályára állt a nyáron, s a 16 dollár és a 18 dollár tekinthető erős szintnek. Nos, 16 dollár közelében már érdemes venni, de odáig még közel 4 százaléknyi tere van az esésnek, vagyis nem érdemes kapkodni - mondta.

Hirdetés
Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Technikai elemzések

Emelkedni tudott csütörtökön a hazai index árfolyama.

Lehet még tér a gyengülésnek ebben a körben a gyógyszergyártó árfolyamánál.

A 10000 forintos támasz érintését követően csütörtökön már erősödni tudott a...

A réshez indulhat el egy korrekció a távközlési vállalat árfolyamánál.

Elindult a korrekció az olajvállalat árfolyamában, további emelkedés jöhet...

Hirdetés
OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

A nép segítségével állítaná meg a líra zuhanását Erdogan »