Olcsóbb lehet a kávé

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Sanszos, hogy lefelé tör ki a kurzus az összeszűkült sávból.

Fundamentális hírek híján is érdemes pillantást vetni a kávé chartra, mert egyre érdekesebben alakul a technikai kép. Vajon merre tör majd ki a kurzus?

Eddig kitartott a támasz

Egyetlen árva 115 dolláros leszúrástól eltekintve, azt látjuk, hogy június óta tartja a kávé kurzusát a 123 dolláros támasz - mondta Vetter Péter, a Magyar Részvénykereskedelmi Zrt üzletkötője. Hozzátéve: most 126 dolláron jegyzik a terméket, s a sáv tetejét a 133 dolláros ellenállás képezi.

Tágabb horizonton ennél szélesebb sávot is megadhatunk, melyet a 123 dolláros támasz és a 140 dolláros ellenállás határoz meg. Ugyanakkor most nem várható a 133 dolláros ellenállás áttörése.

Csökkenő trendben – szűkülő sávban

Annál is kevésbé számíthatunk a felfelé irányuló kitörésre – folytatta, mert a hosszú távú trend csökkenő. Amit egyre alacsonyabb csúcsok jellemeznek. Ráadásul, a kurzus beszorult egy egészen szűk sávba 123 dollár és 128 dollár között. Ami közeli kitörésre utalhat.

Fókuszban a 115 dolláros szint

Szerinte a 123 dolláros támasz letörése esetén a nyári minimumot, a 115 dolláros szintet érdemes figyelni. Ez a támasz tavaly is végig kitartott. Nyilvánvaló, hogy itt jelentős mennyiségű stop állomány halmozódott.

A 115 dolláros támasz letörése esetén a stopok aktiválódására számíthatunk. Ami gyorsuló esést hozhat, vagyis itt már komolyan érdemes shortolni.

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

ÜZLET

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

Ezt olvasta már?

Bizonytalan lábakon a Micron árfolyama »