Rekordszinten a Deutsche Telekom

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Rekordszintre emelkedett a Deutsche Telekom tavalyi forgalma és a működési eredménye.

A német távközlési vállalat szerdán azt közölte, hogy 2019-ben forgalma 80,5 milliárd euró volt, 6,4 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbit. A működési eredmény 78,5 százalékkal, 3,9 milliárd euróra ugrott a 2018. évi 2,2 milliárd euróról.

A Deutsche Telekom tavalyi forgalmának csaknem a fele az Egyesült Államokból származott, ahol egy bírósági döntés megnyitotta az utat a T-Mobile leányvállalata és kisebbik riválisa, a Sprint egyesülése előtt. A T-Mobile az Egyesült Államok harmadik, a Sprint pedig a negyedik legnagyobb amerikai távközlési cége.

A 26,5 milliárd dolláros ügylet révén létrejövő új cég a Verizon és az AT&T után a harmadik legnagyobb lesz az amerikai vezeték nélküli telekommunikációs szolgáltató piacon, az ügyfélszám meghaladja majd a 80 milliót. A Deutsche Telekom azzal számol, hogy idén tovább nő a forgalma és szerényen bővül a működési profitja. Közel másfél órával a frankfurti tőzsde szerdai kereskedésének indítása után, 10.30 órakor a Deutsche Telekom árfolyama 3,5 százalékos pluszban állt, míg a börze DAX30 vezető indexe ekkor 0,47 százalékos növekedést jelzett.

Ezt olvasta már?

Lassulhat Kína idei gazdasági növekedése »