Tartja magát az arany

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kivár az arany a fontos amerikai adatok előtt, tartja 1250 dollár feletti unciánkénti szintjét az arany árfolyama. Az olaj árfolyama növekedésnek indult - írják a Quaestor elemzői.

ARANY

Tartja 1250 dollár feletti unciánkénti szintjét az arany árfolyama, a némiképp javuló ázsiai hangulat ellenére továbbra is erősek a gazdasági növekedéssel kapcsolatos aggodalmak világszerte.

A befektetők fél szemmel már a pénteki átfogó amerikai munkaerő-piaci adatokra figyelnek, melynek alakulásáról már ma kaphatunk valamilyen képet, ma publikálja ugyanis a foglalkoztatottak számának januári alakulásáról szóló adatait az ADP. A piac óvatos az adatközlések előtt, melyek várhatóan nem lesznek elég erősek ahhoz, hogy csillapítani tudják a gazdasági növekedéssel kapcsolatos aggodalmakat. Ma délután még egy fontos adat érkezik, az ISM a piacnyitás után publikálja januári szolgáltatóipari adatát.

Kína még ünnepel

Kínában továbbra is zárva tartanak a piacok a holdújév miatt, az ázsiai országban pénteken kezdődik meg ismét a kereskedés, így várhatóan a nemesfém iránti kereslet is élénkülni fog.

A spot arany árfolyama jelenleg 1256,6 dollár körül mozog unciánként, az áprilisi szállítású nemesfémmel 1255,1 dollár körül kereskednek.

OLAJ

Továbbra is az időjárás alakítja a készletváltozást az Egyesült Államokban, ahol ma publikálják az erre vonatkozó hivatalos adatokat.

Az Energiaügyi Minisztérium illetékes hivatala ma délután teszi közzé a készletek múlt heti alakulásáról szóló adatait, melyek a várakozások szerint a rendkívül hideg időjárás miatt a desztillált olajfajták raktáron lévő mennyiségének újabb csökkenését fogják mutatni, az elemzők 2,5 millió hordós zsugorodásra számítanak. Az ipari adatok alapján dolgozó Amerikai Petróleum Intézet tegnap tette közzé erre vonatkozó nem hivatalos adatait, melyek 1,46 millió hordós visszaesést mutatnak.

Most már Európába is szállítanak olajat

A WTI olaj árfolyamát az a hír is támogatja, hogy az Egyesült Államok kormánya évek óta először engedélyezte az olajexportot Európába. A 25 éves csúcson lévő amerikai olajkitermelési volumen nyomán a Kereskedelmi Minisztérium két olajkiviteli engedélyt hagyott jóvá Nagy-Britanniába az év elején, további kettőt Olaszországba – erről a Reuters számolt be.

A márciusi szállítású WTI olaj árfolyama folytatja tegnap megkezdett emelkedését, jelenleg 97,8 dolláron van a hordónkénti jegyzés, míg a szintén márciusi szállítású Brent olajjal 106,1 dolláron kereskednek.

Ezt olvasta már?

Tízéves mélyponton a dél-koreai GDP »