Tovább olvad a cukor ára

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A technikai indikátorok és a fundamentális megfontolások még mindig lefelé mutatnak. Pedig már második hónapja egyenes vonalú az esés.

Alig egy hete, amikor még a 12 dolláros támaszon lógázott a cukor kurzus, nyitott volt a kérdés, hogy short vagy long pozíciót érdemes rövid távon építeni. Nos, azóta letört ez a fontos szint, s a mostani 11,25 dollár körüli jegyzés azt jelenti, hogy majd csak a 10 dolláros támasznál lehet a következő megálló.

Technikai alapon short

A 10 dolláros szint a 2016-os mélypont, sőt, még messzebbre tekintve, azt látjuk, hogy korábban 2008-ban süllyedt idáig a kurzus – mondta Vetter Péter, a Magyar Részvénykereskedelmi Zrt. üzletkötője. Hozzátéve: technikai alapon és rövid távon most a short lehet aktuális, mert az árfolyam hamar elérheti a 10 dolláros támaszt.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

A brazil deviza is nyomás alatt tartja a kurzust

Ezúttal a fundamentumok is lefelé mutatnak – folytatta. A legfontosabb termőhelyen, Brazíliában ugyanis jók a terméseredmények, ráadásul a bővülő kínálat mellett a brazil reál árfolyama is a cukor ellen dolgozik.

Rekordtermés Indiában

Ehhez jön még, hogy a másik fontos termőhelyen, Indiában 31,5 millió tonnás a termés, ami 50 százalékos növekedés az előző évihez képest.

Trendszerű az esés

A világpiacon tapasztalható csökkenő kereslet és a fő termőhelyek növekvő kínálata is a további áresés mellett szól.

Az áresés március eleje óta szinte egyenes vonalú, amit a kiemelkedő forgalom sem tudott megállítani.

Ezt olvasta már?

Az Apple megtámadta a döntést »