Trump győzelme segíthet az aranynak

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Közeleg az amerikai elnökválasztás, de egyelőre a piaci volatilitás nem jelentős. Egy esetleges Trump győzelem viszont bizonytalanságot hozhat, amely a menedék eszközök árfolyamának emelkedését eredményezheti. Clinton győzelme esetén tőkepiaci eseményre nem lehet számítani.

Gyorsan közeledik az Egyesült Államok elnökválasztásának időpontja, az első elnökjelölt-vitán már túl is vagyunk, a választást pedig november 8-ára tűzték ki. A demokraták jelenleg mind országosan, mind az egyes államokban kis előnnyel vezetnek. A GDP egyenletes ütemben növekszik, a munkanélküliség történelmi mélyponton van, a reáljövedelem emelkedik. Felmerül a kérdés: ha nem a gazdaság a 2016-os elnökválasztás fő témája, akkor mire figyeljenek a befektetők? A Fidelity International szakértői erre adnak választ.

A kulcskérdés az, hogy hogyan csapódik le a republikánusok népszerűségének országos növekedése az egyes államokban és az elektori kollégiumban leadott szavazatok számában. A friss közvélemény-kutatások szerint Trumpnak mind a 29 maradék „hintaállamot” (swingstates) maga mellé kell állítania, és meg kell nyernie legalább egy bizonytalan demokrata államot ahhoz, hogy győzni tudjon. Jelenleg 39 százalék az esélye annak, hogy ez sikerül neki.

A korábbi választások alkalmával erős volt a korreláció a bizonytalan államok gazdasági teljesítménye és szavazatuk iránya között: a javuló tendenciát mutató államok általában a status quo mellett szavaztak.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Újabb 1306 pontot vertek bele az indexünkbe »