Újabb feszültségeket okoz az OPEC döntésképtelensége

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Mivel Irán el sem ment a találkozóra, a dohai csúcson sem sikerült megállapodni, így az olaj ára is meredek esésnek indult.

A hétvégi konfliktusos OPEC találkozó esést hozott az olaj árfolyamában, amely ma hajnalban folytatódott, ám azóta némi visszarendeződés volt észrevehető és hamarosan ismét emelkedés alakulhat ki. - fejtette ki Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

Nem sikerült megállapodni

A kőolajkitermelő országok vasárnap Dohában tartott találkozóján nem született megállapodás a termelés befagyasztásáról - közölte a nigériai és az ecuadori olajipari miniszter.

A Reuters hírügynökség három olajipari forrásból is úgy értesült, hogy: a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetéhez (OPEC) tartozó országok közölték az OPEC-en kívüli tárgyalópartnereikkel, köztük Oroszországgal, hogy előbb a szervezeten belül kell dűlőre jutniuk a termelés korlátozásáról, lehetőleg júniusig, a szokásos félévenkénti bécsi miniszteri tanácskozásukig, és majd ezután tudnak más olajkitermelő országokat felkérni arra, hogy csatlakozzanak az egyezséghez.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Nem kapkodtak a családi házak után »