A Brexit uralhatja a héten a híreket

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Iránykereséssel, emelkedéssel indulhat a kereskedés hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, a Budapesti Értéktőzsdén hétfőn alapvetően a nemzetközi hatások érvényesülhetnek, a nap elején pozitív nyitás várható.

A Concorde elemzője felidézte, hogy pénteken az amerikai piacok jelentős emelkedéssel zártak a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalásokat követően, ez a lendület vélhetően kitart a hétfői ázsiai kereskedésben is, ahol emelkedtek az indexek hétfőn reggel.

Jelentősebb makroadatközlés hétfőn nem várható, ezért a hírfolyamokra érdemes figyelni, a Brexit-tárgyalásokkal kapcsolatos fejlemények a héten uralhatják a híreket, és befolyásolhatják a kereskedést - tette hozzá Kocsis Márió.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek hétfőn küldött kommentárja szerint a pénteki jelentős emelkedés után hétfőn iránykereséssel indulhat a kereskedés, a befektetők értékelik a vasárnapi önkormányzati választás eredményét, a nemzetközi hangulat is vegyes képet mutat. Az Equilor vezető elemzője emlékeztetett arra, hogy pénteken az OTP volt a nyertes a kereskedésben, ha folytatódna a banki papír emelkedése, akkor 13 250 forintig nem ütközik ellenállásba, míg csökkenés esetén a 12 800 forintnál lévő támasz állíthatja meg a részvényt.

A Mol akár 2905 forintig erősödhet, ha romlana a hangulat, akkor a 2800 forintos szintre érdemes figyelni. A Richter várhatóan a 4774 forintos támasz és 4900 forintos ellenállási pont közötti sávban maradhat, míg az utóbbi időben enyhén emelkedő Magyar Telekom egy szűksávba szorulhat 443 és 450 forint közé - írja Török Lajos elemzésében.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 866,21 pontos, 2,19 százalékos emelkedéssel, 40 332,56 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 8,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 46 forinttal, 1,63 százalékkal 2874 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 400 forinttal, 3,19 százalékkal 12 930 forintra nőtt, forgalmuk 5,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 445 forintot ért, forgalma 220,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 80 forinttal, 1,69 százalékkal 4820 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Ezt olvasta már?

Megszakadt a nyereséges sorozat »