Megtorpant a hazai mutató erősödése

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A MOL gyengülése tartotta vissza a hazai indexet, míg az OTP és a Richter tovább tudott emelkedni a pénteki kereskedésben.

1 órás

A 36600 pontnál található rövidtávú ellenállással próbálkozott ismét a pénteki kereskedésben a BUX árfolyama, de egyelőre nem sikerül átlépni ezt az értéket. Tovább emelkedve már a lokális csúcs lehetne elérhető 37000 fölött, ha kitart pozitív hangulat. Az elmúlt néhány nap emelkedő csatornájában letörve indulhatna új hullám a támaszok felé, 35500 kulcsszint ebből a szempontból, letörésével 35000-hez vagy alá is visszatérhet az index. Egyelőre tehát nem fest rosszul az órás grafikon, a csatorna tetejéhez próbál tapadni az árfolyam. Ha a folytatásban nem sérül az alakzat, és sikerül tovább tapadni az ellenállásra, akkor még lehet folytatás felfelé.

Támasz: 36200; 35500

Ellenállás: 36600; 37000

Napi

Az 50 napos mozgóátlagról érkező felpattanás után egy doji gyertyával torpant meg a hazai index. Az ékből látott kitörés utáni visszateszt lezajlott a hónap első felében, a fölfelé fordulás ezt követően pozitív irányú jelzés. A doji rövidtávon némileg elbizonytalanító hatású lehet, de ha a csonka hét elején nem jön erre megerősítés, akkor meg lehet próbálkozni a lokális csúcs ismételt elérésével 37300-nál. Ez lehet a soron következő komolyabb akadály, átlépésével a 200 napos mozgóátlag is érinthető lenne a folytatásban. Egyelőre nem fest tehát rosszul a rövidtávú technikai kép, aggodalomra az 50 napos mozgóátlag, illetve a 35500-as mankó alatt lenne ok.

Támasz: 35800 (MA 50); 35500

Ellenállás: 37300; 37825 (MA 200)

Személyes pénzügyek, hitel, öngondoskodás

Az MNB elmozdult az ultralaza monetáris politikai álláspontról.

Komoly kihívást jelentenek a hagyományos szereplők számára.

Kéthavi átlagbér is megspórolható évente az online bevásárlással

ARC

Michigani otthonában érte a halál, egy fertőzés komplikációja miatt.

Életének 66. évében súlyos betegség után elhunyt Sergio Marchionne, a Fiat...

Deviza

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben.

Gyengült a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben.

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

Szombaton elindult az INLOCK.io egy hónapos, nyilvános ICO-ja.

A kiberbűnözők az elmúlt évben 21 ezer ether kriptovalutát kerestek.

Ezt olvasta már?

Kicsit határozottabban ment lefelél a forint »