Amerika és Kína rángatja a piacot

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Jó hangulatban nyitottak a piacok a hét elején, köszönhetően annak, hogy az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború fejleményei most éppen némi reményre adtak okot, mivel mindkét fél kifejezte szándékát, hogy megoldják a problémákat. Mindez csupán néhány nappal azután következett be, hogy a múlt pénteken az S&P 500, amely a globális kockázati hangulatot is jól tükrözi, veszélyes eséssel zárta a hetet. Ami most történik, az klasszikus példája annak, amikor a hírek mozgatják a piacot. A kockázati hajlandóság újbóli emelkedésére a dollár és a jen is gyengüléssel válaszolt - véli John Hardy, a Saxo Bank szakértője.

Az EUR/USD hetek óta a legerősebb zárását produkálta hétfőn, 1,2400 felett, és a longra játszók bizakodhatnak abban, hogy újabb magasságokat hódít meg a kereszt.

A múltban az 1,3000-es szint rendszeresen fontosnak bizonyult az EUR/USD szempontjából, és ez újra aktuális lehet, ha a kereszt áttöri az 1,2500-at.

Fontos itt megjegyezni, hogy az EUR/USD-re jellemző, hogy a nagy, kerek számokkal kifejezett szinteknek magnetikus hatásuk van - írja véleményében John Hardy.

Ha szeretnéd megismerni, hogyan kereskednek a profik az online tőzsdén, a Tőzsde napon konkrét tippeket kaphatsz tőlünk, amelyeket azonnal beépíthetsz a kereskedésedbe. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! (x)

Ami a feltörekvő piacokat illeti az elmúlt napok kereskedelmi háborús hangulati hullámzása kapcsán, a feltörekvő piaci devizák többsége viszonylag immunis volt, bár az már az elmúlt időszakokban világossá vált, hogy a feltörekvő piacok már nem azokat a klasszikus reakciókat mutatják, mint régebben.

A jüan (CNY) hét elejei erősödése több más ázsiai devizát is magával húzott. Erősödött a dél-afrikai rand (ZAR) és a mexikói peso (MXN) is, ami minden bizonnyal annak a következménye, hogy enyhült a kereskedelmi háborús hangvétel a piacokon.

A kedvezőbb hangulat ellenére a rubel kissé gyengült, minden bizonnyal az Egyesült Királyság és Oroszország közti diplomáciai vita nyomán egyértelművé vált, a briteket támogató nemzetközi szolidaritás (és az orosz diplomatákat érintő kiutasítási hullám) következményeként.

A feltörekvő piaci devizák közül most éppen a török líra lóg ki leginkább, és nemcsak Erdogan agresszív hangvétele és a törökök szíriai beavatkozása miatt, hanem annak okán is, hogy a piac nem bízik Erdogan gazdaságpolitikájában, amely mindenáron erőlteti a növekedést. 

Ezt olvasta már?

Emelkedés vártak, nem úgy lett »