-->

Devizapiaci magatartási kódexhez csatlakozott a jegybank

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyilatkozat aláírásával kötelezte el magát az "FX Global Code" devizapiaci magatartási kódex támogatása és betartása mellett - olvasható az MNB honlapján megjelent közleményben.

Szerdán a Központi Bankok Európai Rendszerében (KBER) részt vevő jegybankok közül 15, közöttük az Európai Központi Bank mellett a Magyar Nemzeti Bank is a "Statement of Commitment" nyilatkozat aláírásával és publikálásával kötelezte el magát az "FX Global Code" devizapiaci magatartási kódex (Kódex) támogatása és betartása mellett. A KBER többi tagja 2018 folyamán csatlakozik a Kódexhez.

A nyilatkozat aláírásával az MNB követendőnek ismeri el a Kódexben foglalt devizapiaci magatartási normákat, valamint megerősíti, hogy működési szabályzatában a Kódexben lefektetett elveket érvényesíti és piaci szereplőként aszerint jár el.

A Kódexhez csatlakozó jegybankok a devizapiac minden résztvevőjét arra fogják ösztönözni, hogy maguk is ismerjék meg és fogadják el a Kódexet és működésükben alkalmazzák az abban foglalt alapelveket.

Olvastad már? Fix kamatozású hitelek felé terelné a bankokat az MNB
A hazai bankrendszer külső kockázatokkal szembeni sokkellenálló képessége erős maradt, a korábban jelzett külső kockázatok némileg enyhültek, de teljesen nem szűntek meg - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi stabilitási jelentéséből.