Érdemes lehet beszállni a fontba

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Ma délelőtt publikálták a brit GDP adatot, amely a népszavazás utáni időszakot méri, ami meglepő módon növekedésről számolt be. Erre 348-ig felpattant a forint a fonttal szemben, majd negyed órán belül visszacsúszott 347-ig. Érdemes lehet megjátszani a keresztet a 354-es szintig.

Még bízik a Nissan Nagy-Britanniában

Angliai üzemében gyártja az európai piacra szánt új modelljeit a japán Nissan autóipari óriáscég, amely nemrég még nagy-britanniai beruházásainak felfüggesztését helyezte kilátásba a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése miatt.

A közlemény szerint a döntés előzményeként a brit kormány kötelezettséget vállalt annak biztosítására, hogy a sunderlandi üzem működése a jövőben is versenyképes marad, és ez lehetővé teszi, hogy a Nissan újabb beruházásokat hajtson végre az angliai gyárban, megőrizve az ott dolgozó több mint hétezer alkalmazott munkahelyét.

Már nem sokáig shortolhatjuk a forintot
A héten a forintot is meglepte a jegybank. Azzal, hogy nem vágott kamatot, de szűkítette a kamatfolyosót. Amire a forint gyengülni kezdett az euróval szemben. Bár Londonban már az újabb kamatvágásról beszélnek, s ez további forintgyengülést indítana, azért ennyire mégsem egyszerű a képlet.

Ezt olvasta már?

Ismét az amerikai-kínai viszály alakítja a hangulatot »