Érik a dollár-euró paritás

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Bár az új elnök gyengébb dollárt szeretne látni gazdasági tervei végrehajtásához, de most minden abba az irányba mutat, hogy további erősödés jön az USD piacán. Az euróval szemben paritásig is mehet - mondja Szántó András, az Equilor Befektetési Zrt. lakossági üzletág igazgatója.

Nem csak a dollár érdekes

Játékra csábít a jen. Érdekes helyzet: bőven van tere a gyengülésre ítélt jen erősödésének.

Bár a héten mindenki a török lírára figyel, érdemes pár pillantást vetni a japán jenre is. Fordulatos, mozgékony devizáról van szó, mely a januári illikvid piacon sem altatta el a befektetőket. És most is kétesélyes a szitu, vagyis van játéklehetőség a japán jen piacán. És ugye a jent éppen emiatt szeretjük.

Röviden short

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzői arra hívták fel a figyelmet, hogy ma reggel is folytatódott a jen erősödése a dollárral szemben, s ezzel szignifikánsan letörésre került az 50 napos mozgóátlag. Így a charton is látható, piros csökkenő trendcsatornában folytathatja útját az USD/JPY árfolyama. Ami továbbra is a shortpozíciók kitartása mellett szól, 112,80-as célárral. Miközben érdemes a stop-szintet 114,47-re lehúzni.

Bővebben long

Hosszú távon még mindig nem tört meg a dollárral szembeni trendszerű jengyengülés – mondta Pálffy Gergely, a Raiffeisen devizaelemzője. Emlékeztetve, már ötödik éve gyengül a jen a dollárral és az euróval szemben.

Ezt olvasta már?

Hullámvasúton utazott a forint árfolyama »