Finomhangolt egy újat az MNB

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn 1 és 3 hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó úgynevezett finomhangoló devizaswap-tendert (kamatcsere-tendert) tartott, amelyeken 175 milliárd forintért fogadott el banki ajánlatokat.

175 milliárdért fogadtak el banki ajánlatot

A jegybank honlapján közölte: a felajánlott 164 millió euró, illetve 328 millió euró (50, illetve 100 milliárd forint) mennyiségre az 1 hónapos futamidőn 138 millió euró (42 milliárd forint), a 3 hónapos futamidőn pedig 530 millió euró (161 milliárd forint) értékben adtak be ajánlatot a bankok.

Az MNB a két lejáraton 25 milliárd forint, illetve 150 milliárd forint értékben kötött üzletet. Az 1 hónapos tenderen három, a 3 hónaposon öt bank vett részt. A hétfői tenderek eredményét és a szerdai lejáratot figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 950 milliárd forintról 975 milliárd forintra emelkedett.

Ebből az 1 hónapos eredeti futamidejű állomány 175 milliárd forintot, a 3 hónapos eredeti futamidejű állomány 400 milliárd forintot, a 6 hónapos eredeti futamidejű állomány 250 milliárd forintot, a 12 hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 150 milliárd forintot tesz ki.

Tavaly jelentették be

Az MNB Monetáris Tanácsa 2016. szeptember 20-án jelentette be, hogy a 3 hónapos betét mennyiségi korlátozásához kapcsolódva, a likviditási folyamatokkal kapcsolatos bizonytalanságok kezelésére likviditáslekötő betéti és likviditásnyújtó devizaswap finomhangoló eszközöket vezet be.

Az MNB folyamatosan figyelemmel kíséri a likviditási folyamatokat, és amennyiben érdemi és tartós eltérést tapasztal, kész további finomhangoló tendereket tartani - közölték.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

A londoniak szerint nem siet az MNB »