-->

Go All In a dollárpiacon

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Most minden tétet a dollárra tesznek a devizakereskedők. Ahogy a kártyaasztalnál mondanák: Go All In! Tényleg megéri?

Nyolcadik napja erősödik a dollár az euróval szemben. Ennyi piros gyertyát ritkán lehet látni egymás mellett. Vajon shortoljunk tovább, vagy most már inkább az emelkedésre játsszunk? Akárhogy is, a korrekció már ott csücsül az ablakpárkányon, csak az alkalomra vár.

Short hátán short?

Az Equilor Befektetési Zrt. technikai elemzői további dollárerősödésre számítanak. Legalábbis erre utal, hogy az érlelődő korrekciót short pozíció felvételére ajánlják.

Mondván, most az 1,07-es szint közelében mozog az EUR/USD árfolyama, s egy esetleges pozitív korrekciót mindenképpen short pozíció nyitására érdemes kihasználni. Szerintük az 1,0850-es szint elérése esetén jöhet szóba a belépés. A célárfolyamot 1,07-nél, míg a stop-szintet 1,0916-nál húznák meg.

Magas a nettó pozicionáltság

Érdemes megnézni az amerikai CitiBank nettó pozicionáltsági indexeit – mondta Pálffy Gergely, a Raiffeisen devizaelemzője. 

A dollár indexe azt mutatja, hogy nem csak az euróval szemben, de gyakorlatilag bármivel szemben, abszolút az amerikai deviza mellett áll a piac.

Míg az euró esetében a nettó pozicionáltsági index majdnem ennek a tükörképe, vagyis a piac a legtöbb devizát preferálja az euróval szemben.

A korrekció is ígéretes

Nyolc piros gyertyával és közel 600 pontos eséssel a hátunk mögött talán a korrekció most ígéretesebb – folytatta. Amit akár 1 hetes opciókkal is meg lehet játszani. Pláne, hogy 1,07 alatt lelassult a trend.

Pattanásig srófolták a kamatemelés sanszát

Fundamentálisan közelítve, nem nehéz kitalálni, hogy a másfél hetes szakadásban már a Fed decemberi kamatdöntése is be van árazva. Nem árt azért az óvatosság.

Emlékezhetünk: körülbelül fél napig nem hitte el a piac, hogy Trump nyert. Aztán jött kétórányi bizonytalanság. Hogy átadja helyét az inflációs várakozásnak, s végül majd 100 százalékig srófolják a decemberi kamatemelés sanszát.

Miközben az euró/dollár nagyjából ott van, ahol lennie kellene. Hiszen a Raiffeisen bécsi elemzőjének év végi célára: 1,08.