Hová fussunk a Brexit elől?

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Talán a kenguruk földje elég messze van.

Legjobb most a kisbefektetőnek a Balatonon, vagy legalább egy horgásztó partján. A közelgő Brexit előszele már úgyis annyira megdrágította a kereskedést, hogy alig van keresnivalója a piacon. Pláne, hogy a szavazásra a nagyok mindenkit a fedélzetre parancsoltak.

Hogy mit tegyen, aki mégis játszani akar? Nos, máskor adódna az opciózás, de most az sem olcsó mulatság. Jobb híján a földgolyó túlsó oldalára evickélhetünk, hátha odáig nem érnek el a Brexit hullámai. Talán a kenguruk földje elég messze esik Londontól.

Hopp egy jegyzőkönyv!

Megismerhettük a június 7-én tartott ausztrál kamatdöntő ülés jegyzőkönyvét, amikor 1,75 százalékon tartotta az alapkamatot az RBA – mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője. Hozzátéve: a jegyzőkönyvből kiderül, hogy továbbra is rendkívül visszafogott inflációval számol a jegybank, melynek elsősorban a tartósan alacsony olajár, és a mérsékelt fogyasztás az oka.

Csak augusztusban vághatnak

Mivel az ausztrál jegybank inflációs célsávja 2-3 százalék, ezért jó esély van rá - folytatta, hogy az augusztusi kamatdöntő ülésen ismét csökkentik a kamatot. Ezt a forgatókönyvet támogatja az ausztrál dollár erősödése is.

Legutóbb májusban történt kamatvágás, melyet követően jelentősen gyengült az ausztrál dollár árfolyama az amerikai dollárral szemben, azóta azonban - részben az amerikai kamatemelés tolódása miatt - visszaerősödött, mely kényelmetlen lehet az ausztrál gazdasági növekedés szempontjából.

Fibo 50 az emelkedés útjában

Az augusztus még messze van. Egyelőre az erősödés van napirenden. Kérdés, persze, hogy mit szólnak ehhez a kurzus útjába eső ellenállások. Nos, az Admiral Markets elemzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy az AUD/USD napi grafikonján az árfolyam elérte a korrekciós Fibo 50 százalékos szintet 0,7490 környékén.

Szakíts, ha bírsz!

Emlékeztetnek, hogy két héttel ezelőtt egyszer már megfogta az árat ez a technikai szint. Kérdés, hogy most is lefordul róla a kurzus, vagy átszakad az ellenállás?

Amennyiben áttörés következik, akkor a következő célár a 61,8-as Fibonacci szint. Ellenben, ha az ellenállás megállítja az erősödést, akkor a 38,2 százalékos Fibo szint kerülhet képbe.

Bármily kecsegtető is egy ilyen kereskedési ötlet, valójában a kispályás játékosoknak jobb most távol maradni a piacoktól..