Kiderült: malaca volt a dollárnak a tapírral

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A dollár erősödéssel reagált a tegnapi bejelentésre, mi szerint a jegybank szerepét betöltő Fed mérsékli vásárlási programját - tájékoztattak a Solar Capital elemzői.

Eddig a Federal Reserve (Fed) havonta, 85 milliárd dollár értékben vásárolt eszközöket elsősorban államkötvényeket és jelzálog alapú értékpapírokat, ám most mind a kettőt 5-5 milliárddal csökkenti. Ezzel lassan, de megindult a mennyiségi lazítás visszafogása. Várhatóan a tapír (tapering) fokozatosan lépésről lépésre halad majd a foglalkoztatottság javulása mentén.

Az összkép derűs, a fogadtatás pozitív a piacon. A lépést sok elemző csak 2014-re várta, így valamelyest meglepetést okozott, de figyelembe véve a Fed szándékait a pénzpumpa lassítása már a gazdasági fellendülés előjelének értékelhető.

A következőkben a dollár kerülhet nyeregbe az euróval szemben. Mivel az 1.38-as szintet második alkalommal tesztelte sikertelenül a devizakereszt most, rövidtávon a friss hírektől hajtva ismét az 1.34-es támasz felé konvergálhat az árfolyam.

Forrás: Solar Capital

 

 

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

1400 pont mínusz a magyar tőzsdén »