Kifulladt a dollár

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Sanszos egy dupla tető alakzat kirajzolódása az EUR/USD charton.

Egyre érdekesebb az euró-dollár chart, ahol esélyes egy trendfordító dupla tető alakzat kirajzolódása. Mindeközben tovább folyik a vita a Fed berkein belül az inflációs célkövetés avultságáról.

Elfogyott a levegő

Nem bírta sokáig a magaslati levegőt az euró-dollár árfolyama, a jegyzés visszatért az 1,25-ös szint alá – mondta Varga Zoltán, az Equilor senior elemzője, hozzátéve: amennyiben a következő egy-két napban sem sikerül szignifikánsan áttörni az említett ellenállást, kirajzolódhat egy dupla tető alakzat, 1,22-es nyakvonallal.

Mit hozna a dupla tető?

Szerinte fontos támaszt jelent a 30 napos mozgóátlag is, ami jelenleg 1,2304-nél húzódik, illetve az 1,21-es korábbi kitörési szint.

A mai kereskedésben az amerikai ünnepnap miatt alacsonyabb aktivitásra számíthatunk, azonban a hét további része a technikai kép alapján izgalmas lehet, hiszen a dupla tető alakzat célárfolyama 1,19-re mutatna, teljesülése esetén pedig elesne a kitörési szint – tette hozzá Varga Zoltán.

Ódivatú az inflációs cél

A Wall Street Journal szerint Jerome Powell két monetáris politikai szakértőt nevezett ki szenior tanácsadónak. Az egyik szakember, Jonas Faust, Ben Bernanke és Janet Yellen mellett is dolgozott 2014-ig, most részmunkaidőben térne vissza, Antulio Bomfim pedig jelenleg is a Fednél dolgozik, makroökonómiai területen. Faust személye azért is érdekes – emlékeztetett Kovács Bálint, az Equilor senior elemzője, mert korábban többször hangsúlyozta, hogy időszerű lenne felülvizsgálni a jelenlegi inflációs célkövetés rendszerét, mivel a túlzottan sokáig, túl alacsonyan tartott kamatszint egy későbbi válságkezelés során jelentősen szűkíti a jegybank lehetőségeit.

Már januárban is érdekes nyilatkozatok jelentek meg arról, hogy a jelenlegi inflációs célkövetést felválthatná az inflációs céltartomány vagy az árszint-cél követése.

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

ÜZLET

Kétmilliárd forint értékű beruházás valósul meg az idén Hajdúszoboszlón.

Ezt olvasta már?

Ha csökken az érdeklődés, lanyhul a kedv »