Kína ebben is a csúcsra ért

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kína devizatartaléka 2016 szeptembere óta legmagasabb szintre nőtt decemberben.

A devizatartalékot kezelő State Administration of Foreign Exchange (SAFE) vasárnap azt közölte, hogy a devizatartalék decemberben már a tizenegyedik egymást követő hónapban emelkedett.

A növekedés nagyobb volt a vártnál, elsősorban a tőkekiáramlás visszafogását célzó kormányzati intézkedések hatására, valamint amiatt, hogy a dollár különösen a japán jennel szemben gyengült. A devizatartalék növekedéséhez az eszközérték-növekedés is hozzájárult a SAFE közlése szerint.

A kínai devizatartalék decemberben 20,2 milliárd dollárral 3140 milliárd dollárra emelkedett. Szakértők a devizatartalék szerényebb, 6 milliárd dolláros növekedésére számítottak a novemberi 10 milliárd dolláros emelkedést követően.

A devizatartalék tavaly januárban csökkent először a 3 ezer milliárd dolláros küszöb alá 2011 februárja óta. Kína devizatartaléka tavaly 129,5 milliárd dollárral nőtt a 2016 végi 3011 ezer milliárd dollárról.

Kínai aranytartalékának a nagysága 59,240 millió uncia (1 uncia 31,1035 gramm) volt december végén, ugyanúgy, mint egy hónappal korábban. A kínai jegybank számításai szerint ugyanakkor az aranytartalék értéke 76,47 milliárd dollárra emelkedett a november végi 75,833 milliárd dollárról.

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

Ezt olvasta már?

Mégis életbe lépnek az importvámok, Peking bosszúra készül »