Kitörés előtt az euró

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Komoly tér nyílhat felfelé az EUR/USD előtt, ha a kurzus kitörne a csökkenő trendcsatornából.

Jelentős mértékben emelkedett a tegnapi kereskedésben az euró-dollár árfolyama, s ezzel a kurzus elérkezett a csökkenő trendcsatorna felső trendvonalához.

Felfelé nyílhat tér

Kitörésre kerülne sor az 1,2470-es szint szignifikáns áttörése esetén, s ekkor jelentős tér nyílna meg felfelé – mondta Varga Zoltán, az Equilor senior elemzője. Hozzátéve: az emelkedés lehetőségét erősíti az MACD indikátor vételi jelzése is, illetve a beszűkült Bollinger-szalagok arra utalnak, hogy nagyobb, trendszerű mozgás következhet.

Ha szeretnéd megismerni, hogyan kereskednek a profik az online tőzsdén, a Tőzsde napon konkrét tippeket kaphatsz tőlünk, amelyeket azonnal beépíthetsz a kereskedésedbe. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! (x)

Zászló alakzat a charton

Érdekes még, hogy zászló alakzatot is lehet azonosítani a grafikonon – folytatta az elemző. Az alakzat rúdja 1,1552 és 1,2537 között található, s kitörés esetén az alakzati célárfolyam 1,31 közelébe mutatna.

A néhány nappal ezelőtt ismertetett széles terpesz opciós stratégia call lába jelentősen drágult a tegnapi kereskedésben, 94 pontba kerül most egy hónapos lejáratra, míg a put láb 24 pontba.

Kamatemelés már a kamatvágás érdekében?

A lehetséges Dragi utódként emlegetett Jens Weidmann szerint, aki az Európai Központi Bank Kormányzótanácsának tagja, jövő év közepére várható az első kamatemelés az eurózónában. A jegybankár úgy véli: az eszközvásárlási program befejezése, mely idén október 1-én várható, lesz a monetáris politika normalizálásának első lépése.

A folyamatot a lehető leghamarabb meg kell kezdeni Weidmann szerint, mivel a jelenlegi fellendülési ciklus nem fog örökké tartani, és a következő visszaesésben a jegybanknak válságkezelő eszközökre lesz szüksége, mint például a kamatvágás, mely a jelenlegi kamatszint mellett nem valósítható meg.

Ezt olvasta már?

Vegyes a hangulat az amerikai tőzsdéken »